10 beneficii primite de cei care studiază în Marea Britanie

studiază în marea britanie
10 beneficii primite de cei care studiază în Marea Britanie

Regatul Unit este probabil cel mai bun loc pentru a studia, mai ales dacă ești un student internațional. Nu trebuie însă să ne crezi pe cuvânt. Pentru cei care nu sunt încă convinși, am alcătuit o listă cu cele mai importante 10 beneficii primite de cei care studiază în Marea Britanie.

Regatul Unit al Marii Britanii și Irlanda de Nord, pe numele său complet, nu e doar țara reginei Elisabeta a II-a, ci și patria unora dintre cele mai importante instituții de învățământ din lume. Aici au luat naștere două dintre cele mai vechi și cele mai cunoscute, dacă nu cumva chiar cele mai cunoscute, universități de pe glob. E vorba de faimoasele Cambridge și Oxford, două adevărate monumente închinate educației. Iar lor li se adaugă numeroase alte colegii și universități care atrag în fiecare an sute de mii de studenți.

Conform ultimelor statistici, 342.620 de studenți internaționali au intrat în Regatul Unit pentru a studia în 2020. Asta s-a întâmplat într-un plin de probleme cauzate de pandemia de coronavirus. Ce îi atrage, așadar, la instituțiile de învățământ din insulă? Răspunsul este: numeroase beneficii pe care nu le pot găsi altundeva.

10 beneficii importante obținute de cei care studiază în Marea Britanie

  1. Educație de înaltă calitate

Calitatea înaltă a instituțiilor de învățământ din UK și a cursurilor pe care acestea le oferă studenților lor este deja legendară. A obține o diplomă de la una din acestea este o mare realizare, cu care oricine se poate mândri. De asemenea, o astfel de diplomă este și o garanție foarte puternică a calității educației primite. Acest lucru va conta enorm pentru orice viitor angajator, indiferent de țara în care acesta este localizat.

  1. Calitatea este garantată pentru cei care studiază în Marea Britanie

Regatul Unit pune foarte mare accent pe educație. O dovadă în acest sens este existența unor agenții precum agenția pentru Asigurarea Calității (The Quality Assurance Agency – QAA). Această organizație independentă evaluează în mod constant calitatea oferită de universitățile și colegiile din Marea Britanie. Pe lângă că verifică rezultatele obținute de acestea și cursurile oferite, QAA oferă și sfaturi pentru îmbunătățirea permanentă

  1. Eficiență

În multe cazuri, în multe universități, studenții au parte de cursuri lungi și plictisitoare. Nu și în Marea Britanie. Instituțiile de învățământ din insulă oferă cursuri scurte și intense, dar fără să renunțe la calitate.

Licența ține 3 ani. Studiile de master sunt doar un an. Există excepții, bineînțeles, în domenii precum dreptul sau medicina. Dar, în general, universitățile din UK nu caută să piardă timpul studenților lor.

Durata mai scurtă a cursurilor este importantă. Studenții pot astfel să economisească timp și bani, dar și să își pornească cariera mai repede.

  1. Poți munci în timp ce studiezi

Cei care doresc să își înceapă mai repede cariera pot să o facă chiar din perioada studiilor. În Marea Britanie, studenții au posibiltatea de a  munci cu jumătate de normă sau până la 20 de ore pe săptămână. Aceștia pot astfel să câștige experiență, dar și bani, care să rezolve problema cheltuielilor.

  1. Studenții care studiază în Marea Britanie beneficiază de tratament medical gratuit

Unul dintre cele mai importante beneficii pe care le au cei care studiază în Marea Britanie e accesul la servicii medicale gratuite și de calitate foarte înaltă. Aici sunt incluși și studenții internaționali. Pe perioada cursurilor, ei au acces la servicii medicale de calitate, prin Serviciul Național de Sănătate (National Health Service).

  1. Poți vizita restul Europei

Olanda, Franța, Belgia și alte țări europene sunt doar la câteva ore distanță. Tot ce trebuie să faci e să mergi la cel mai apropiat aeroport. Așadar, în timp ce studiezi, poți să călătorești și să vizitezi toate acele locuri frumoase pe care ai visat mereu să le vezi.

  1. Diplome recunoscute la nivel global

Dacă termini cursurile unei facultăți din UK, poți să fii sigur că vei găsi un loc de muncă bine plătit oriunde pe glob. Asta deoarece diplomele câștigate aici sunt recunoscute la nivel mondial.

  1. Locuri de muncă mai bune

Bineînțeles, la finalul studiilor, studentul internațional va putea alege să rămână în Marea Britanie și să se angajeze la una din companiile din insulă. Locuri de muncă bine plătite există și pot fi găsite foarte ușor. Iar angajatorii sunt mereu interesați să angajeze un individ bine pregătit.

  1. Multe reduceri

Marea Britanie nu e o țară ieftină, însă, când vine vorba de studenți, aceasta le oferă numeroase reduceri. Pentru a veni în ajutorul lor, pe perioada studiilor, statul britanic le oferă reduceri de taxe, reduceri la transport, la diferite magazine sau restaurante și multe alte astfel de beneficii.

  1. Finanțare în valoare de până la £25.000 pentru cei care studiază în Marea Britanie

Nu în ultimul rând, implicarea statului în educație poate fi văzută prin fondurile pe care acesta le pune la dispoziția celor care vor să studieze în Marea Britanie. Studenții internaționali pot primi finațare din partea statului britanic în valoare de până la £25.000, o sumă care poate oferi un plus important pe perioada studiilor.

Pentru a o obține, este necesar ca un student să îndeplinească anumite condiții, precum cunoașterea limbii engleze la nivel cel puțin mediu sau prezența la minim 80% din cursuri. Din fericire, studenții internaționali au acces la companii de recrutare în învățământ precum Atlantic London, companii care oferă consultanță gratuită tuturor celor interesați de a se înscrie la o facultate din Marea Britanie și de a accesa aceste fonduri. Astfel, cei interesați nu doar că vor putea afla cum pot primi finanțare din partea statului britanic, dar și ce cursuri și universități li s-ar potrivi cel mai bine. Dacă ești interesat și tu, poți verifica eligibilitatea ta aici.

Summary
10 beneficii primite de cei care studiază în Marea Britanie
Article Name
10 beneficii primite de cei care studiază în Marea Britanie
Description
Studenții internaționali care studiază în Marea Britanie au parte de numeroase beneficii. Îți prezentăm aici 10 dintre cele mai importante.
Publisher Name
Atlantic London
Publisher Logo
Administrator

Leave a comment