by AtlanticLondon

5 motive ca să studiezi în Marea Britanie

Marea Britanie este un loc extrem de atractiv pentru toți tinerii care își doresc o experiență cu totul specială în anii studenției, dar și să se pregătească cât mai bine pentru viață. Cu toate acestea, există însă mulți care nu sunt convinși. Iată așadar cinci motive ca să studiezi în Marea Britanie.

Vei avea parte de educație de cea mai înaltă calitate

Marea Britanie găzduiește unele dintre cele mai vechi instituții de învățământ din lume. Și nu doar vechi, ci și de foarte înaltă calitate. Faimoasele Oxford și Cambridge sunt în mod constant printre cele mai lăudate universități din lume, cu cele mai bune rezultate, oferind lumii mulți indivizi foarte inteligenți, foarte bine pregătiți, de foarte mare succes.

Însă calitatea educației din Marea Britanie nu depinde de faima instituției. Chiar și acele colegii și universități mai puțin cunoscute oferă cursuri și pregătire de înaltă calitate. Asta deoarece în Marea Britanie există Agenția pentru Asigurarea Calității (The Quality Assurance Agency – QAA), organizație independentă care evaluează în mod constant calitatea oferită de universitățile și colegiile din Marea Britanie. Pe lângă că verifică rezultatele obținute de acestea și cursurile oferite, QAA oferă și sfaturi pentru îmbunătățirea permanentă.

În Regatul Unit, universitățile și colegiile sunt echipate cu tehnologie de ultimă oră, personalul este unul profesionist iar predarea se bazează în principal pe aplicarea cunoștințelor. Toate acestea fac ca, la sfârșitul studiilor, studentul să fie sigur că viitorul său este asigurat.

Dezvoltarea personală e unul dintre cele mai importante motive ca să studiezi în Marea Britanie

Experiența de a te muta într-o țară străină, de a interacționa cu oameni din diferite culturi, de a comunica și studia într-o limbă diferită de a ta este una cu totul specială. Inevitabil, aceasta te va transforma, te va ajuta să crești ca om și ca profesionist.

Studenții internaționali care aleg să studieze în Marea Britanie învață destul de repede ce înseamnă să fii independent, să te adaptezi la condiții cu care nu ai fost obișnuit. La finalul studiilor, aceștia vor fi transformați în persoane mult mai complexe, mult mai responsabile. Aceste lecții sunt importante pentru o viață profesională cât mai de succes.

Vei avea parte de o experiență unică

Ne-am obișnuit să vorbim zilnic despre țări precum Marea Britanie. Vorbim și o vedem atât de mult încât tindem să credem că e un loc obișnuit. Nu este.

Marea Britanie e un loc unic pe pământ. Nicăieri nu există asemenea grad ridicat de diversitate iar campusurile universitare îți vor oferi experiențe pe care nu le vei uita niciodată. Vei avea în jurul tău studenți din întreaga lume, vei avea parte de culturi diferite, vei explora numeroase oportunități academice și de carieră și, poate cel mai important, vei avea parte și de multă distracție!

Investiție profitabilă

În primul rând, când investești în educație, investești în tine. Este o investiție care merită și care, mai devreme sau mai târziu, o să îți aducă profit. Iar acest profit va fi dublu dacă investiția te duce în sălile unei universități care să-ți ofere programe academice care se axează în primul rând pe practică și pe parteneriatele relevante din industrie. Acestea te vor pregăti mai bine pentru a deveni un profesionist de succes.

În final, vei primi o diplomă recunoscută la nivel global, care va garanta calitatea educației primite. Aceasta va însemna enorm pentru orice angajator.

Poți studia gratuit în Marea Britanie

În final, unul din cele mai bune motive ca să studiezi în Marea Britanie e faptul că poți să faci acest lucru gratuit.

Statul britanic încurajează educația și nu se ferește să investească în studenți, chiar și în studenți internaționali. Acesta pune la dispoziția acestora fonduri care pot fi accesate și care pot fi folosite pentru achitarea costurilor cursurilor dar și a altor costuri.

Procesul de accesare a acestor fonduri poate părea unul dificil însă nu este. Este chiar foarte simplu, mai ales cu ajutorul unei companii de recrutare în învățământ, precum Atlantic London. Astfel, studenții pot primi finanțare din partea statului britanic de până la £25.000.

Cu peste 10 ani de vechime în această industrie, Atlantic London este cea mai mare companie de acest gen din zona Londrei. De-a lungul istoriei sale, a ajutat mii de studenți să obțină finanțarea necesară pentru a-și duce cursurile la bun sfârșit dar și să găsească cele mai bune cursuri și universități pentru ei. Verifică-ți eligibilitatea pentru a vedea dacă poți primi și tu £25.000 din partea statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

English