by AtlanticLondon

5 sfaturi ca să scazi cheltuielile pe care le ai ca student în Marea Britanie

Cei care studiază în Regatul Unit știu că nu este deloc un loc ieftin. Chiar invers, e un loc foarte scump. Însă acest aspect nu ar trebui să te descurajeze, dacă îți dorești să studiezi la o universitate bună, care să-ți asigure un job bun și un viitor liniștit. Ca să te ajutăm, noi ne-am gândit să facem o listă cu sfaturi care s-ar putea să te ajute să scazi cheltuielile pe care le ai ca student în Marea Britanie.

Deși nu ar trebui, aspectul financiar e unul care contează foarte mult pentru studenții români. Însă acesta nu ar trebui să fie o piedică. Până la urmă, banii investiți sunt investiți în tine. Și, cum o să-ți spună mereu orice expert în investiții, nu există investiție mai bună ca cea pe care o faci în propria ta persoană.

Asta nu înseamnă totuși că nu trebuie să ai grijă. Viața de student în Marea Britanie e frumoasă și, tocmai pentru că e frumoasă, poate deveni periculoasă. Regatul Unit îți oferă foarte multe oportunități dar și foarte multă distracție. E locul perfect pentru orice tânăr aflat în căutarea independenței. Însă, dacă responsabilitatea e ignorată, problemele financiare pot apărea destul de repede.

Odată ajuns în insulă vei observa rapid părțile pozitive și cele negative ale vieții de student în Marea Britanie. La Atlantic London, ne-am gândit să îți oferim o mână de ajutor, pentru ca experiența ta în sistemul de învățământ britanic să fie una cât mai plăcută. Iată așadar câteva sfaturi financiare care s-ar putea să-ți fie de folos.

Asigură-te că alegi locul cel mai bun pentru tine

Mulți tineri se lasă furați de faima unor instituții precum Cambridge sau Oxford. Acestea sunt două dintre cele mai importante universități din lume, nu doar din Marea Britanie. Sunt vechi de sute de ani, au tradiție, sunt dotate cu cele mai bune echipamente, au printre cele mai frumoase campusuri, iar oportunitățile pe care le oferă sunt foarte mari. E astfel ușor de înțeles de ce un tânăr ar dori să ajungă acolo.

Totuși, aceste universități cer foarte mult de la student. Nu doar din punct de vedere financiar, ci și în ceea ce privește pregătirea, hotărârea de a duce cursurile până la capăt și multe altele. Pe scurt, acestea nu sunt pentru toată lumea. Taxele de înscriere la cursurile uneia dintre aceste universități sunt foarte mari. Dacă studentul nu face față și nu reușește să termine cursurile banii dați vor fi pierduți.

Pentru a evita astfel de pagube, cel mai bine este ca studentul să aleagă o universitate care să fie cât mai potrivită pentru el, una care să îi ofere exact cursurile de care are nevoie, fără a costa foarte mult.

Dacă vrei să studiezi în Marea Britanie, Atlantic London te poate ajuta să găsești cea mai bună soluție pentru tine. Dă-ne un telefon, iar experții noștri te vor ajuta să faci cea mai bună alegere.

Informează-te și stabilește un plan de acțiune pe care îl respecți

Când alegi locul cel mai bun pentru tine, nu te uita doar la costurile care vin dinspre universități. Alți factori sunt la fel de importanți. De exemplu, dacă alegi să studiezi într-un oraș mare sau într-o capitală. În acest caz, poți să fii sigur că vei avea parte de cheltuieli mult mai mari decât dacă ai urma cursurile unei universități situate într-un oraș mai mic.

Din acest motiv e important să faci puțină muncă de cercetare și să aduni informații precum nivelul chiriilor, costul alimentelor, al utilităților, oportunitățile de angajare, costul cu distracția și altele. Adunând aceste informații vei putea lua decizii care, în final, te-ar putea ajuta să economisești.

Să luăm cheltuielile cu cazarea, de exemplu. Partea frumoasă e că un stat dezvoltat precum Marea Britanie îți oferă multe opțiuni de cazare. Poți, de exemplu, să te cazezi într-unul din căminele studențești. Aceasta este cea mai populară alegere pentru studenți. Iar în cazul studenților internaționali trebuie spus că aceștia au chiar prioritate la înscriere.

Costurile pentru a locui într-un cămin studențesc încep în mod obișnuit de la £50 pe săptămână și pot urca pâna la £80 pe săptămână pentru universitățile mari. Pentru cei interesați să locuiască într-un astfel de cămin, e important să facă o cerere pentru un loc cât mai repede, deoarece acestea tind să se completeze într-un timp foarte scurt.

Totuși, aceasta nu e singura opțiune. Există și altele, cel puțin la fel de bune și chiar mai ieftine. O practică tot mai des întâlnită e ca studenții să formeze grupuri de câte 6 și să își caute o locuință în care să locuiască împreună. Este o soluție care poate fi nu doar ieftină, cu costuri individuale care pot coborî până la £35 pe săptămână, ci și foarte plăcută, oferind posibilitatea de a trăi viața de student alături de prieteni.

Mergând mai departe, la fel trebuie procedat și în cazul altor cheltuieli. Ca student în Marea Britanie, e foarte important să fii informat. Dacă strângi toate aceste informații, dacă le folosești pentru a întocmi un plan și dacă respecți acest plan, experiența ta cu sistemul educațional britanic va fi cu siguranță una foarte plăcută.

Un student în Marea Britanie trebuie să se obișnuiască să fie responsabil

Planul de la punctul 2 te poate ghida pe perioada facultății. El te poate ghida și îți poate da sfaturi în ceea ce privește alegerile pe care trebuie să le faci. Însă totul este degeaba dacă acesta nu te învață să fii responsabil.

Responsabilitatea nu e neapărat o trăsătură a tuturor tinerilor. E de altfel în totalitate normal ca un tânăr să aibă o viziune mai optimistă asupra vieții, să caute să se bucure de ea, să trăiască în moment. Important este însă ca acest tip de comportament să nu țină la nesfârșit.

Marea Britanie a un loc cu foarte multe opțiuni pentru distracție: evenimente sportive, evenimente culturale, puburi, restaurante, cinematografe, viață de noapte etc. E tot ceea ce își poate dori un tânăr. Însă toate acestea costă.

Folosește-te așadar de planul pe care l-ai făcut și obișnuiește-te să gândești responsabil. Doar așa vei putea să te și distrezi și să te și asiguri că viața de student în Marea Britanie nu te va ruina financiar. Iar dacă acest comportament responsabil îți va intra în reflex, pe termen lung vei avea foarte mult de câștigat.

Iată și câteva tipuri de decizii responsabile:

  • Învață să gătești și renunță la obiceiul de a mânca în oraș;
  • Poți să împrumuți cărți sau materiale școlare, nu e obligatoriu să le cumperi;
  • O bicicletă e o investiție mult mai bună și mult mai sănătoasă pentru a te deplasa decât taxiul;
  • Mâncarea de la cantină e excelentă iar prețurile sunt foarte accesibile pentru studenți.

Caută un job part-time sau un internship plătit

Un alt aspect frumos al vieții de student în Marea Britanie e că aceasta îți permite să și muncești în timp ce studiezi. Poate că sistemul educațional din Regatul Unit nu permite angajarea full-time, însă joburile part-time sunt permise, la fel și internship-urile plătite.

Pentru un student, acestea reprezintă două soluții excelente care pot să îl ajute atât să câștige bani în plus, reducând stresul financiar, dar și experiență foarte importantă. Angajatorii caută experiență. Iar dacă diploma obținută la finalul anilor de studiu este însoțită de experiență relevantă, șansele de a obține un loc de muncă bine plătit cresc considerabil.

Folosește fonduri guvernamentale

Un mare plus al sistemului de învățământ britanic e că acesta le oferă studenților, chiar și studenților internaționali, posibilitatea de a accesa fonduri guvernamentale pentru a se finanța pe perioada studiilor.

Iar suma pusă la dispoziția studenților nu e deloc una mică. E vorba despre £25.000, bani pe care studenții îi pot folosi pentru achitarea cheltuielilor cu cursurile dar și pentru a achita alte cheltuieli.

Procesul de accesare a acestor fonduri poate părea unul dificil însă nu este. Este chiar foarte simplu, mai ales cu ajutorul unei companii de recrutare în învățământ, precum Atlantic London.

Cu peste 10 ani de vechime în această industrie, Atlantic London este cea mai mare companie de acest gen din zona Londrei. De-a lungul istoriei sale, a ajutat mii de studenți să obțină finanțarea necesară pentru a-și duce cursurile la bun sfârșit. Verifică-ți eligibilitatea pentru a vedea dacă poți primi și tu £25.000 din partea statului. 

Cu ajutorul acestei finanțări din partea guvernului britanic, viața de student în Marea Britanie va fi mult mai ușoară. Vei putea să studiezi liniștit, să te concentrezi asupra cursurilor și să te bucuri de tot ceea ce are de oferit Marea Britanie, fără să îți faci griji de natură financiară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

English