5 motive ca să studiezi în Marea Britanie

învățământ în uk să studiezi în Marea Britanie
5 motive ca să studiezi în Marea Britanie

Marea Britanie este un loc extrem de atractiv pentru toți tinerii care își doresc o experiență cu totul specială în anii studenției, dar și să se pregătească cât mai bine pentru viață. Cu toate acestea, există însă mulți care nu sunt convinși. Iată așadar cinci motive ca să studiezi în Marea Britanie.

Vei avea parte de educație de cea mai înaltă calitate

Marea Britanie găzduiește unele dintre cele mai vechi instituții de învățământ din lume. Și nu doar vechi, ci și de foarte înaltă calitate. Faimoasele Oxford și Cambridge sunt în mod constant printre cele mai lăudate universități din lume, cu cele mai bune rezultate, oferind lumii mulți indivizi foarte inteligenți, foarte bine pregătiți, de foarte mare succes.

Însă calitatea educației din Marea Britanie nu depinde de faima instituției. Chiar și acele colegii și universități mai puțin cunoscute oferă cursuri și pregătire de înaltă calitate. Asta deoarece în Marea Britanie există Agenția pentru Asigurarea Calității (The Quality Assurance Agency – QAA), organizație independentă care evaluează în mod constant calitatea oferită de universitățile și colegiile din Marea Britanie. Pe lângă că verifică rezultatele obținute de acestea și cursurile oferite, QAA oferă și sfaturi pentru îmbunătățirea permanentă.

În Regatul Unit, universitățile și colegiile sunt echipate cu tehnologie de ultimă oră, personalul este unul profesionist iar predarea se bazează în principal pe aplicarea cunoștințelor. Toate acestea fac ca, la sfârșitul studiilor, studentul să fie sigur că viitorul său este asigurat.

Dezvoltarea personală e unul dintre cele mai importante motive ca să studiezi în Marea Britanie

Experiența de a te muta într-o țară străină, de a interacționa cu oameni din diferite culturi, de a comunica și studia într-o limbă diferită de a ta este una cu totul specială. Inevitabil, aceasta te va transforma, te va ajuta să crești ca om și ca profesionist.

Studenții internaționali care aleg să studieze în Marea Britanie învață destul de repede ce înseamnă să fii independent, să te adaptezi la condiții cu care nu ai fost obișnuit. La finalul studiilor, aceștia vor fi transformați în persoane mult mai complexe, mult mai responsabile. Aceste lecții sunt importante pentru o viață profesională cât mai de succes.

Vei avea parte de o experiență unică

Ne-am obișnuit să vorbim zilnic despre țări precum Marea Britanie. Vorbim și o vedem atât de mult încât tindem să credem că e un loc obișnuit. Nu este.

Marea Britanie e un loc unic pe pământ. Nicăieri nu există asemenea grad ridicat de diversitate iar campusurile universitare îți vor oferi experiențe pe care nu le vei uita niciodată. Vei avea în jurul tău studenți din întreaga lume, vei avea parte de culturi diferite, vei explora numeroase oportunități academice și de carieră și, poate cel mai important, vei avea parte și de multă distracție!

Investiție profitabilă

În primul rând, când investești în educație, investești în tine. Este o investiție care merită și care, mai devreme sau mai târziu, o să îți aducă profit. Iar acest profit va fi dublu dacă investiția te duce în sălile unei universități care să-ți ofere programe academice care se axează în primul rând pe practică și pe parteneriatele relevante din industrie. Acestea te vor pregăti mai bine pentru a deveni un profesionist de succes.

În final, vei primi o diplomă recunoscută la nivel global, care va garanta calitatea educației primite. Aceasta va însemna enorm pentru orice angajator.

Poți studia gratuit în Marea Britanie

În final, unul din cele mai bune motive ca să studiezi în Marea Britanie e faptul că poți să faci acest lucru gratuit.

Statul britanic încurajează educația și nu se ferește să investească în studenți, chiar și în studenți internaționali. Acesta pune la dispoziția acestora fonduri care pot fi accesate și care pot fi folosite pentru achitarea costurilor cursurilor dar și a altor costuri.

Procesul de accesare a acestor fonduri poate părea unul dificil însă nu este. Este chiar foarte simplu, mai ales cu ajutorul unei companii de recrutare în învățământ, precum Atlantic London. Astfel, studenții pot primi finanțare din partea statului britanic de până la £25.000.

Cu peste 10 ani de vechime în această industrie, Atlantic London este cea mai mare companie de acest gen din zona Londrei. De-a lungul istoriei sale, a ajutat mii de studenți să obțină finanțarea necesară pentru a-și duce cursurile la bun sfârșit dar și să găsească cele mai bune cursuri și universități pentru ei. Verifică-ți eligibilitatea pentru a vedea dacă poți primi și tu £25.000 din partea statului.

 

studenții din Anglia
Guvernul britanic: Studenții din Anglia se vor întoarce la cursuri nu mai devreme de 17 mai

În ultimele săptămâni, studenții din Anglia s-au întrebat cu toții aceeași întrebare: ”Când vor fi reluate cursurile cu prezență fizică?” Au primit răspunsul în această săptămâna. Conform guvernului britanic, în cel mai bun caz, studenții vor putea reveni în sălile de clasă începând cu data de 17 mai.

Vestea e una cât se poate de importantă pentru cei aproape un milion de studenți care, de la Crăciun, au făcut doar cursuri online. Ei se vor putea întoarce în sfârșit înapoi în campusuri. Până acum, doar studenții ale căror cursuri implicau părți practice au avut voie să participe la cursuri cu prezență fizică. E vorba de studenți la medicină sau din anumite domenii științifice. Însă studenții de la arte, business sau drept au fost obligați să facă doar cursuri online.

Trebuie spus că vestea nu e pe placul tuturor. Liderii universităților din Anglia au cerut în ultimele luni ca studenții să fie lăsați să se întoarcă în campusurile universitare încă din luna aprilie. Aceștia au argumentat că nu e normal ca studenții să fie ținuți departe de universități în condițiile în care magazinele sunt deschise. Din acest motiv, mulți sunt dezamăgiți că revenirea va avea loc de abia la jumătatea lunii mai.

Graham Galbraith, vice-cancelar la Universitatea din Portsmouth, a declarat că întoarcerea la jumătatea lunii mai e greu de înțeles:

”Deoarece la această dată (n.r. 17 mai) multe universități își vor fi terminat deja cursurile, putem concluziona din nou că guvernul dă din nou dovadă de lipsă de atenție la detalii. Soluția nu e destul de bună.

Studenții pot astăzi să cumpere o carte de istorie a Marii Britanii și să discute despre ea cu un artist specializat în tatuaje, dar nu poate vorbi despre ea cu un profesor, la universitate.”

Până acum, aproape jumătate din toți studenții au făcut cursuri online. De luna viitoare, ei vor avea parte de un amestec de cursuri online și față în față.

Aceștia vor face teste Covid în campusurile universitare la întoarcere. Primele trei astfel de teste vor fi făcute sub supraveghere, după care studenții din Anglia vor fi rugați să se testeze acasă.

De asemenea, guvernul britanic va aloca 15 milioane lire sterline pentru a susține studenții care au trecut prin greutăți în ultimul an.

Data de 17 mai, pentru întoarcerea studenților la cursurile cu prezență fizică, se aliniază perfect cu următoarea fază a încheierii carantinei, când pub-urile, cinematografele sau teatrele sunt programate să se deschidă.

Vine însă anunțul la timp? Cei mai mulți cred că nu. Unele universități au și decis deja ca cursurile lor să aibă loc doar online pentru tot restul anului academic.

Sesiunea de aprilie e încă deschisă

Încă mai este timp pentru a te înscrie în sesiunea din luna aprilie. Dacă îți dorești să urmezi cursurile unei universități din Marea Britanie, contactează acum un agent Atlantic London sau verifică-ți eligibilitatea aici.

colegii
Pentru a combate efectele negative ale pandemiei, experții propun ca studenții să primească un an în plus de educație. Gratuit!

Asociația Colegiilor a publicat astăzi, 13 aprilie, rezultatele unui studiu făcut în Marea Britanie. Conform acestuia, educația primită de studenți de la colegii în timpul pandemiei a fost puternic afectată, calitatea sa scăzând foarte mult.

Cifrele prezentate de studiu le oferă britanicilor motive de îngrijorare. Se pare că 77% din tinerii cu vârste între 16 și 18 ani au fost afectați negativ, rezultatele lor scăzând cu mult sub pragul normal. În ceea ce privește tinerii de peste 18 ani, și aceștia au fost afectați într-o proportie aproape la fel de mare, 69%. Rezultatele arată că studenții din Marea Britanie sunt în acest moment cu între 1 și 4 luni în urmă cu pregătirea.

Cei mai afectați au fost studenții care urmau cursuri practice precum construcția, reparații mecanice sau activități din industria beauty. Aceștia au fost nevoiți să înlocuiască experiența pe care ar fi primit-o la cursurile practice cu ceea ce au reușit să acumuleze în timpul cursurilor online.

Trebuie însă spus că și alte cursuri, precum limba engleză sau matematica, au fost afectate. În cazul acestora, cei care au avut cel mai mult de suferit au fost studenții cu nevoi speciale sau cei care aveau dificultăți în a se descurca cu respectivele materii.

Ca răspuns, multe colegii din Marea Britanie au ales să ofere cursuri în plus, pe perioada vacanței de Paște. Însă Asociația Colegiilor a venit și cu alte propuneri menite să rezolve această problemă. Acestea includ finanțare la nivelul studenților de 16-17 ani, ore în plus oferite de facultăți sau chiar garantarea a încă unui an de studiu pentru cei care au nevoie de așa ceva. În cazul acesta, anul în plus ar urma să fie plătit prin intermediul unui fond care să le permită colegiilor din Marea Britanie să lanseze programe de 6 sau 12 luni. De asemenea, o bursă ar fi necesară pentru a-i susține pe studenții care participă la aceste programe.

David Hughes, directorul general al Asociației Colegiilor din Marea Britanie a comentat:

”Ultimele informații primite de la colegii arată impactul negativ pe care pandemia l-a avut asupra educației primite de tineri și adulți. Deși colegiile au muncit din greu pentru a-i ține pe studenți motivați în ceea ce privește educația, mulți studenți, mai ales cei care au urmat cursuri vocaționale, au pierdut multe aptitudini importante pentru dezvoltarea lor.

Guvernul trebuie să acționeze rapid pentru a-i susține studenții aflați în acest moment la colegii, pe cei care vor începe în această toamnă, dar și pe cei care vor face trecerea spre piața de muncă, astfel încât progresul lor să nu fie afectat. Recomandările noastre oferă soluții pe termen lung pentru problema educației pierdute, deoarece impactul pe care Covidul îl are asupra educației va dura o bună perioadă de timp. Programele de studiu extinse și flexibile, împreună cu oportunități de muncă și o finanțare corectă sunt vitale pentru tinerii din Anglia, pentru a ne asigura că aceștia nu rămân în urmă.”


Sesiunea de înscrieri din luna aprilie este încă deschisă. Cei care sunt dornici să învețe lucruri noi sau să își dezvolte aptitudinile prin urmarea unor cursuri care le pot fi utile, pot contacta experții Atlantic London pentru a-și verifica eligibilitatea. Poți și tu să faci asta, cu un click aici: http://tiny.cc/adb8dz

universități din marea britanie
Un nou motiv de mândrie pentru universitățile din Marea Britanie: transport sustenabil

O nouă veste bună pentru sistemul de învățământ britanic. 30 de universități din Marea Britanie se pot lăuda, conform unor informații publicate de money.co.uk, că au parte de o infrastructură de transport sustenabilă.

Cercetătorii au verificat peste 100 de instituții de învățământ superior din UK, pentru a vedea care din ele sunt interesate și investesc în transportul sustenabil și infrastructura pentru automobile electrice. Astfel, fiecare campus a primit note pentru numărul de spații pentru biciclete, numărul de stații de încărcare pentru mașini electrice în comparație cu parcările pentru automobile pe bază de combustibili fosili și multe altele.

Din 100 universități, 30 au demonstrat un grad ridicat de implicare în transportul sustenabil. Printre aceste instituții de învățământ se regăsesc: Abertay University, the Universities of Bath, Bristol, Dundee, Leeds, Sheffield, St. Andrews, University College London, Glasgow University și St. George’s University.

Universitatea din Bristol, spre exemplu, are în acest moment peste 3.800 de locuri de parcare pentru biciclete, locuri care pot fi folosite de studenți, de profesori sau de ceilalți angajați ai universității. Acestora li se adaugă și 13 instalații de încărcare pentru vehiculele instituției.

Erik Lithander, Pro Vice-Cancelar la Universitatea din Bristol, a declarat că:

”Echipa noastră de sustenabilitate, cu ajutorul studenților noștri și a sindicatului studenților, a munci din greu pentru a face ca Universitatea din Bristol să fie cât mai verde. Asemenea premii demonstrează că ceea ce facem funcționează.”

Evident, munca este doar la început. În acest moment, doar cele 30 de universități se pot lăuda cu infrastructură de transport sustenabilă. E de așteptat însă ca și celelalte universități și colegii din Marea Britanie să le prindă repede din urmă.

Instituțiile de învățământ din Regatul Unit se implică în astfel de activități pentru a atrage cât mai mulți studenți, fiind recunoscut faptul că protejarea mediului înconjurător este unul dintre interesele de top în rândul tinerilor de astăzi. Mai ales în urma problemelor apărute din cauza pandemiei de coronavirus, pentru universitățile și colegiile din Marea Britanie este cât mai important ca ele să fie văzute bine de către studenți și să prezinte un grad mare de atractivitate.

”Înverzirea” campusurilor lor este doar unul din numeroși pași pe care acestea le fac pentru studenți. Concurența e mare iar unii experți se așteaptă ca sesiunea de înscrieri din această vară să fie una dintre cele mai disputate din ultimii ani, cu fiecare universitate sau colegiu din Regatul Unit luptând pentru a se asigura că atrage cât mai mulți studenți noi.

Sesiunea de înscrieri din luna aprilie este încă deschisă. Cei care sunt dornici să învețe lucruri noi sau să își dezvolte aptitudinile prin urmarea unor cursuri care le pot fi utile, pot contacta experții Atlantic London pentru a-și verifica eligibilitatea. Poți și tu să faci asta, cu un click aici: http://tiny.cc/adb8dz

 

studenții cu măști
Studenții vor purta în continuare măști de protecție împotriva coronavirusului

Guvernul britanic a anunțat marți, 6 aprilie, că măștile de protecție ar trebui să fie purtat în continuare în sălile de clasă și la cursuri. Măsura e una care are ca scop prevenirea răspândirii coronavirusului, după ce studenții se întorc din vacanța de Paște.

Acesta este pasul doi al planului început luna trecută, cu anunțul că studenții pot reveni la cursuri cu prezență fizică. Guvernul britanic se așteaptă ca pasul trei, care nu va fi aplicat înainte de 17 mai, să includă renunțarea la măștile de protecție. După acest pas, vor urma alte relaxări, inclusiv creșterea contactului social, însă numai după ce programul de vaccinare va ajunge la toți cei din grupurile cu prioritate.

Conform guvernului, orice schimbare va fi anunțată cu o săptămână înainte ca ea să aibă loc. Însă celelalte măsuri de siguranță, inclusiv testările, grupurile mai mici sau măsurile sporite de igienă, vor rămâne valabile.

Gavin Williamson, ministrul educației, a declarat:

“Întoarcerea la școli și universități după 8 martie a fost un succes incredibil și aș vrea să le mulțumesc angajaților, părinților și studenților pentru că au respectat regulile stabilite pentru prevenirea transmiterii virusului. Cele mai noi date arată că prezența la școală e mai mare acum ca oricând în timpul semestrului de toamnă.

Pe lângă măsurile precum spălarea pe mâini în mod regulat și ventilația îmbunătățită, am adăugat purtarea măștii în clase, la licee și universități, în paralel cu testările făcute de două ori pe săptămână.

Școlile și studenții s-au descurcat de minune și s-au adaptat foarte bine la regulile pentru prevenirea transmiterii coronavirusului, iar acum muncesc din greu pentru ca impactul acestei perioade asupra educației să fie minim. Evident, vrem cu toții să ne întoarcem la clasele în care nu se purtau măști și vom face acest lucru imediat ce datele colectate ne permit, având grijă în același timp de studenți, profesori și comunitate.”

Testările rapide vor continua să joace un rol important în menținerea școlilor și universităților deschise.

Studenții așteaptă cu nerăbdare revenirea la normal

Poate nicio altă categorie nu așteaptă revenirea la normal mai mult ca studenții. Tinerii nerăbdători să își construiască un viitor și să simtă ce are de oferit viața de student sunt cei mai puțin afectați de noul coronavirus. Pentru ei, trecerea peste această perioadă cu restricții și întoarcerea pe campusurile universitare sunt mai importante ca oricând.

Cum sesiunea de înscrieri din luna aprilie este încă deschisă, cei care sunt dornici să învețe lucruri noi sau să își dezvolte aptitudinile pot contacta experții Atlantic London pentru a-și verifica eligibilitatea. Poți și tu să faci asta, cu un click aici: http://tiny.cc/adb8dz

universitati din uk
Cum să ajungi în cele mai bune universități din UK

Conform ultimelor știri, 18 din cele mai importante 100 universități din lume sunt universități britanice, o confirmare a reputației, a calității și a popularității acestora și o explicație pentru numărul mare de cereri de înscriere pe care le primesc în fiecare an. Totuși, atunci când cererea e mare, concurența e și ea foarte dură. Așadar, cei care doresc să studieze la una din prestigioasele universități din UK, trebuie să găsească o modalitate de a lua fața concurenței.

În acest articol, vom vorbi despre ce ar trebui să facă un student internațional pentru a ajunge la una din universitățile de top din UK. Deși nu pot garanta succesul, sperăm ca sfaturile noastre să le ofere un avantaj, oricât de mic, celor interesați, pentru a-și atinge obiectivele.

O minte deschisă ajută foarte mult

Conform unui clasament realizat recent, QS World University Rankings, 18 universități din UK se regăsesc în top 100 cele mai importante universități din lume. E ușor să verifici această listă și să vezi care sunt cele mai bune universități din Marea Britanie. E important însă să înțelegi că acestea nu sunt singurele opțiuni care îți sunt la dispoziție.

În loc să mergi direct către Oxford sau Cambridge, e important să cercetezi tot ce are de oferit Marea Britanie și să vezi care universitate ți se potrivește cel mai bine și ce cursuri te pot ajuta cel mai mult în cariera pe care dorești să o urmezi. Cercetarea și compararea programelor oferite te pot ajuta să iei decizia cea mai bună pentru tine.

Convinge-i să îți facă o ofertă

Notele bune nu fac întotdeauna diferența. Mulți candidați au note bune. Așadar, pentru a te diferenția de concurență, trebuie să oferi mai mult.

Poți ieși ușor în evidență dacă dovedești că ești dispus să muncești pentru a progresa. Experiența practică e cheia aici. Înainte de a te înscrie la o universitate, vezi dacă nu poți urma niște cursuri de vară sau dacă poți să faci voluntariat. Așa, îți poți dezvolta cunoștințele și aptitudinile, iar șansele tale de a primi o ofertă din partea universității alese vor crește.

Dezvoltă cunoștințele de limba engleză

Pentru studenții internaționali, e foarte important să cunoască limba engleză pentru a se putea înscrie la universitățile din insulă. Aplicanții pot să ofere un certificat care să ateste pregătirea lor. E important însă ca scopul să nu fie doar obținerea unui certificat.

Unui student internațional care învață serios limba engleză îi va fi foarte ușor să se adapteze la noul stil de viață, la mentalitatea din insulă și la multe altele. În final, toate acestea vor fi folositoare la înțelegerea chiar și a cursurilor predate la universitate.

O scrisoare scrisă corect, care să reprezinte exact ceea ce își dorește studentul

Aceasta este, poate, cea mai dificilă încercare pentru un student care caută să se înscrie la o universitate din Marea Britanie. Fiecare aplicant trebuie să explice cât se poate de clar de ce își dorește să urmeze cursurile unei anumite instituții de învățământ și de ce s-ar potrivi ei cu ceea ce cere respectiva instituție de învățământ.

Cum universitățile din UK primesc sute de astfel de scrisori în fiecare an, poate chiar mii, e indicat ca un candidat să fie cât mai creativ, dar să se și asigure că scrisoarea este scrisă corect din toate punctele de vedere.

Greșelile gramaticale trebuie evitate neapărat!!! Chiar și cei care cunosc limba engleză la un nivel superior ar trebui să verifice de 2-3 ori scrisoarea înainte de a o trimite. Timpul investit în această scrisoare poate aduce câștiguri foarte mari.

Referințele sunt importante pentru a te înscrie la universități din UK

Pentru un plus, e bine să atașezi și o listă cu referințe. Acestea le vor demonstra universităților că meriți atenția lor. Cere-le așadar foștilor profesori, angajatori etc. să scrie câte o recomandare. Doar cei care cunosc cu adevărat calitățile și realizările tale vor putea să scrie o scrisoare convingătoare.

Sperăm că aceste sfaturi te vor ajuta să ajungi student la o universitate cât mai potrivită pentru ceea ce îți dorești. Totul depinde de tine, de cât te mult te vei implica și de cât de mult vei munci.

 

universități din uk
18 universități din UK sunt în top 100 cele mai importante universități din lume

Un nou motiv de mândrie pentru cei care au legături cu sistemul britanic de învățământ. Conform unui clasament realizat recent, QS World University Rankings, 18 universități din UK se regăsesc în top 100 cele mai importante universități din lume. 

Știrea confirmă reputația, calitatea și popularitatea instituțiilor de învățământ din Marea Britanie, considerate de foarte mulți specialiști drept cele mai bune din lume. Iar această concluzie e întărită în fiecare an de zecile și sutele de mii de studenți străini care călătoresc până în insulă, pentru a se înscrie la universitățile sau colegiile sale. 

În clasamentul publicat de QS, Marea Britanie e întrecută doar de SUA, care are 27 de reprezentante în Top 100. Nu trebuie însă uitat faptul că SUA este o țară mult mai mare, o comparație între cele două fiind astfel incorectă. De altfel, dacă e să introducem în ecuație și date precum mărimea populației, suprafața fiecărei țări sau chiar puterea economică, nu avem cum să nu ajungem la concluzia că Marea Britanie este cel mai bun loc pentru studiu, cu o densitate mult mai mare de instituții de învățământ de foarte mare calitate. 

Pentru sutele de mii de tineri care au ales să studieze în UK, vestea vine ca o confirmare că au făcut alegerea corectă. Pozițiile obținute de colegiile și universitățile din Marea Britanie reprezintă o adevărată performanță. În analiza QS, au fost luate în calcul 1029 de universități din întreaga lume. 

Trebuie de asemenea spus că, din cele 18 universități din UK prezente în Top 100, patru sunt prezente în top 10. Este vorba de universitățile Oxford (cea mai bine clasată), Cambridge, Imperial College London și University College London. 

Mai jos puteți citi lista completă:

RankUniversityLocation
  1 Massachusetts Institute of Technology (MIT)United States
  2 Stanford UniversityUnited States
  3 Harvard UniversityUnited States
  4 California Institute of Technology (Caltech)United States
  5 University of OxfordUnited Kingdom
  6 ETH Zurich (Swiss Federal Institute of Technology)Switzerland
   7 University of CambridgeUnited Kingdom
  8 Imperial College LondonUnited Kingdom
  9 University of ChicagoUnited States
  10 UCL (University College London)United Kingdom
  11 National University of Singapore (NUS)Singapore
  12 Princeton UniversityUnited States
  13 Nanyang Technological University, Singapore (NTU)Singapore
  14 Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL)Switzerland
  15 Tsinghua UniversityChina
  16 University of PennsylvaniaUnited States
  18 Yale UniversityUnited States
  17 Cornell UniversityUnited States
  19 Columbia UniversityUnited States
  20 University of EdinburghUnited Kingdom
  21 University of Michigan-Ann ArborUnited States
  22 University of Hong Kong (UKU)Hong Kong
  23 Peking UniversityChina
  24 University of TokyoJapan
  25Johns Hopkins UniversityUnited States
  25University of TorontoCanada
  27Hong Kong University of Science and Technology (HKUST)Hong Kong
  27University of ManchesterUnited Kingdom
  29 Northwestern UniversityUnited States
  30 University of California, Berkeley (UCB)United States
  31Australian National UniversityAustralia
  31King’s College LondonUnited Kingdom
  31McGill UniversityCanada
  34 Fudan UniversityChina
  35 New York University (NYU)United States
  36 University of California, Los Angeles (UCLA)United States
  37 Seoul National UniversitySouth Korea
  38 Kyoto UniversityJapan
  39 KAIST – Korea Advanced Institute of Science & TechnologySouth Korea
  40 University of SydneyAustralia
  41 University of MelbourneAustralia
  42 Duke UniversityUnited States
  43 Chinese University of Hong Kong (CUHK)Hong Kong
  44 University of New South Wales (UNSW Sydney)Australia
  45 University of British ColumbiaCanada
  46 University of QueenslandAustralia
  47 Shanghai Jiao Tong UniversityChina
  48 City University of Hong KongHong Kong
  49 London School of Economics and Political Science (LSE)United Kingdom
  50 Technical University of MunichGermany
  51 Carnegie Mellon UniversityUnited States
  52 Universite PSLFrance
  53 Zhejiang UniversityChina
  54 University of California, San Diego (UCSD)United States
  55 Monash UniversityAustralia
  56 Tokyo Institute of TechnologyJapan
  57 Delft University of TechnologyNetherlands
  58 University of BristolUnited Kingdom
  59 Universiti Malaya (UM)Malaysia
  60 Brown UniversityUnited States
  61 University of AmsterdamNetherlands
  62 University of WarwickUnited Kingdom
  63 Ludwig-Maximilians-Universität MünchenGermany
  64 Ruprecht-Karls-Universitat HeidelbergGermany
  65 University of Wisconsin-MadisonUnited States
  66National Taiwan University (NTU)Taiwan
  66Universidad de Buenos Aires (UBA)Argentina
  68 Ecole PolytechniqueFrance
  69Korea UniversitySouth Korea
  69University of ZurichSwitzerland
  71 University of Texas at AustinUnited States
  72Osaka UniversityJapan
  72University of WashingtonUnited States
  74 Lomonosov Moscow State UniversityRussia
  75 Hong Kong Polytechnic UniversityHong Kong
  76 University of CopenhagenDenmark
  77Pohang University of Science and Technology (POSTECH)South Korea
  77University of GlasgowUnited Kingdom
  79 Tohoku UniversityJapan
  80 Georgia Institute of TechnologyUnited States
  81 University of AucklandNew Zealand
  82 University of Illinois at Urbana-ChampaignUnited States
  83 Sorbonne UniversityFrance
  84 KU LeuvenBelgium
  86 Durham UniversityUnited Kingdom
  85 Yonsei UniversitySouth Korea
  87 University of BirminghamUnited Kingdom
  88 Sungkyunkwan University (SKKU)South Korea
  89 Rice UniversityUnited States
  90 University of SouthamptonUnited Kingdom
  91 University of LeedsUnited Kingdom
  92 University of Western AustraliaAustralia
  93University of SheffieldUnited Kingdom
  93University of Science and Technology of ChinaChina
  95 University of North Carolina, Chapel HillUnited States
  96 University of St AndrewsUnited Kingdom
  97 Lund UniversitySweden
  98 KTH Royal Institute of TechnologySweden
  99 University of NottinghamUnited Kingdom
100 Universidad Nacional Autónoma de México (UNAM)Mexico

Compania Atlantic London este partenera a peste 50 de universități din UK. Puteți vedea o listă a cursurilor pe care acestea le oferă studenților aici.

studiaza in uk vacanta de paste
Toți cei care studiază în UK se pot întoarce acasă în vacanța de Paște

O veste foarte bună pentru toți cei care studiază în UK. Guvernul a anunțat recent că, pe durata vacanței de Paște, aceștia se pot întoarce acasă.

Vestea vine cum nu se putea mai bine în contextul problemelor cauzate de noul Coronavirus. Ca urmare a pandemiei, mulți din cei care studiază în UK și-au făcut griji că nu li se va permite să călătorească acasă în perioada sărbătorilor. Însă guvernul a înlăturat aceste griji în această săptămână, prin introducerea unei scutiri de călătorie.

Studenții din UK vor putea astfel să viziteze casele părintești, să petreacă sărbătorile alături de familiile lor și să se întoarcă la cursuri imediat ce vacanța s-a încheiat. Iar regula li se aplică și studenților internaționali, chiar și celor care ar trebui să străbată distanțe foarte lungi pentru a ajunge acasă.

E important însă de precizat că, deși guvernul a introdus această scutire, i-a sfătuit pe studenți să nu călătorească, pentru a ”reduce transmiterea de COVID-19”.

”Studenților internaționali li se va permite să meargă acasă o dată, pe perioada vacanței de Paște. Acest lucru include călătoria peste mări. Totuși, pentru a reducere transmiterea de COVID-19 și deoarece restricțiile în ceea ce privește călătoriile s-ar putea schimba în timp ce studenții sunt în afara țării, lucru care le-ar îngreuna întoarcerea în Anglia, îi sfătuim să nu călătorească, ci să rămână în locuințele lor actuale, pe perioada sărbătorilor,” se arată în comunicat.

Toți cei care studiază în UK vor fi nevoiți să se testeze atât la plecare cât și la întoarcere

Pentru a beneficia de pe urma acestei scutiri, toți indivizii care studiază în UK vor fi nevoiți să se testeze înainte de a călători. Vor fi obligați să se testeze și înainte de întoarcerea în campusurile universitare.

Până săptămâna trecută, prezența fizică a studenților la cursuri a fost posibilă doar pentru acele cursuri considerate de importanță, precum medicina, stomatologia, științe veterinare etc. Însă, de săptămâna trecută, studenții de la facultăți și colegii cu cursuri care cer utilizarea unor echipamente specializate sau care pun accentul pe probe practice au putut și ei să revină în sălile de clasă.

Guvernul a adăugat că speră ca toți studenții și elevii din UK să se poată întoarce la cursuri după vacanța de Paște și că va analiza toate soluțiile pentru a se asigura că acest lucru devine posibil.

Atlantic London le oferă sprijin tuturor celor interesați să studieze în UK

Cu o experiență de peste 10 ani în domeniul consultanței educaționale, Atlantic London este astăzi cea mai mare agenție de recrutare în învățământ din Londra. Portofoliul nostru include mii de clienți mulțumiți, cărora le-am oferit posibilitatea nu doar de a studia la unele dintre cele mai prestigioase colegii și universități din UK, ci și să găsească cursurile cele mai potrivite pentru ei și să poată accesa fonduri guvernamentale care să le vină în ajutor pe perioada studiilor.

Serviciile oferite de Atlantic London sunt gratuite. Scopul nostru a fost și va fi mereu susținerea clienților noștri, pentru ca aceștia să își atingă toate obiectivele stabilite pe plan educațional.

Dacă vrei și tu să studiezi la universități sau colegii din Marea Britanie, contactează-ne acum! 

 

universități din uk
Numărul de înscrieri la universități din UK a crescut în 2021

După un 2020 în care pandemia de Coronavirus a făcut ravagii în cea mai mare parte a sistemelor de învățământ de pe glob, studenții se întorc la școli și universități. Și asta nu e tot. Conform BBC, în acest an, numărul de cereri pentru înscrieri la universități din UK a crescut cu 8%, o creștere semnificativă în comparație cu anul trecut.

Vestea e una bună pentru universitățile din Marea Britanie, dar și pentru viitorii angajatori, care ar putea avea astfel acces la numere mult mai mari de angajați foarte bine pregătiți. Chiar și-așa, nu toți privesc cu ochi buni această creștere.

Biroul Studenților (The Office for Students – OfS) le-a atras atenția universităților din UK să nu sacrifice calitatea în favoarea supra-recrutării. Acesta se teme că, în goana instituțiilor de învățământ după cât mai mulți studenți, acestea ar putea ajunge să ofere cursuri și servicii care să nu se ridice la așteptările studenților.

Aglomerarea și organizarea slabă pot avea cu siguranță astfel de consecințe. Iar acestora li se pot adăuga alte probleme care ar putea apărea de-a lungul timpului. Una dintre ele este presiunea pe care părinții influenți ar putea-o exercita asupra universităților pentru a obține note cât mai bune pentru copiii lor. La rândul său, această practică ar putea crea dezavantaje pentru acei tineri care sunt capabili, dar lipsiți de posibilități materiale.

Totuși, universitățile din UK s-au apărat, anunțând că înscrierile vor fi ”corecte și flexibile”. Mai mult, Nick Hillman, de la Insitutul pentru Politica Învățământului Superior (Higher Education Policy Institute – Hepi) a declarat că universitățile nu ar trebui atacate și că această creștere a numărului cererilor de înscriere ar trebui acceptată așa cum e.

Creșterea numărului de cereri de înscriere la universități din UK ar putea duce la „războaie” între instituțiile de învățământ

Un alt rezultat interesant al creșterii numărului de cereri de înscrieri la universitățile din UK ar putea fi declanșarea unor ”războaie” între aceste instituții de învățământ pentru recrutarea studenților. Aceasta este concluzia unui raport al Social Market Foundation, un think tank care consideră că Marea Britanie va avea parte de ”lupte” pentru cursurile profesionale sub nivelul de licență și care a cerut mai multă claritate în ceea ce privește rolurile instituțiilor de învățământ superior și cele de formare continuă.

Atlantic London vine în ajutorul studenților care vor să se înscrie la universități din UK

Dată fiind creșterea din acest an a numărului de înscrieri la universitățile din UK, pentru cei interesați să studieze în Marea Britanie va fi important să găsească cursurile și universitățile cele mai potrivite pentru ei. De mai bine de zece ani, Atlantic London a făcut exact acest lucru.

Astăzi, am reușit să ajungem cea mai mare agenție de recrutare în învățământ din Londra, cu un portofoliu care include mii de clienți mulțumiți. Atlantic London le oferă celor care apelează la serviciile sale tot sprijinul de care au nevoie pentru a studia cu succes în UK și pentru a accesa fonduri guvernamentale, care să îi ajute pe perioada studiilor.

Serviciile oferite de Atlantic London sunt gratuite. Scopul nostru a fost și va fi mereu susținerea clienților noștri, pentru ca aceștia să își atingă toate obiectivele stabilite pe plan educațional.

Dacă vrei și tu să studiezi la universități sau colegii din Marea Britanie, contactează-ne acum! 

Bachelor’s Degree
Diploma de Licenta sau Top-up?

Stim ca programele de studiu din Marea Britanie sunt diferite fata de cele din Romania, iar decizia in ceea ce priveste alegerea celui mai potrivit program pentru nevoile tale este una destul de dificila si costisitoare.

In ultimul blog am enumerat doua dintre programele pe care le poti urma dupa absolvirea liceului. Mergand mai departe, astazi vom discuta despre programele universitare de licenta si despre Top-Up.

Programele universitare de licenta. Bachelor’s Degree.

Aceste tipuri de programe ne sunt, probabil, cele mai cunoscute. De regula, imediat dupa terminarea liceului sau a colegiului, tinerii absolventi aleg aceasta cale. Totusi, oricine poate aplica pentru un astfel de program deoarece depinde doar de cerintele institutiei si a cursului pentru care doresti sa aplici.

Acestea sunt cursuri de studiu academic prin care se obtine o calificare, cum ar fi o diploma de licenta in Arte (BA), o diploma de licenta in stiinte (BSc), sau o diploma de licenta in medicina (MB).

In ceea ce priveste durata acestora, de obicei, dureaza 3 ani la un program full-time. Unele cursuri de licenta, cum ar fi cele in medicina, pot dura mai mult timp. De asemenea, poti opta si pentru un program mai flexibil, cum este cel part-time.

Aceasta calificare este conceputa pentru a oferi o intelegere profunda a unui subiect.

Programele de Top-Up. Top-Up Degrees.

Aceste programe reprezinta cea mai buna completare pentru o diploma nationala superioada – HND, sau pentru o diploma echivalenta nivelului 5 – Level 5.

In doar un an, acest program iti va permite sa obtii o diploma completa de licenta (BSc sau BA).

Daca vorbim despre avantajele acestui program, acestea sunt nenumarate, dar includ:

  • Flexibilitate in metodele de studiu;
  • Dezvoltarea cunostintelor, abilitatilor si a intelegerii unui anumit subiect;
  • Calificarea recunoscuta international.

Stim ca poate fi destul de dificil sa te decizi asupra programului pe care vrei sa-l urmezi chiar si dupa ce ai luat la cunostinta toate aceste informatii.

De aceea, noi suntem aici!

Daca inca ai dubii in ceea ce priveste alegerea celei mai bune optiuni, te putem ajuta.