by AtlanticLondon

Asigura-ti un viitor stabil in UK

Fara doar si poate multi dintre noi ne-am aflat, la un momentdat, in fata unei decizii foarte importante cu privire la viitorul nostru. Cu toate ca a urma o scoala nu este intocmai cea mai la indemana optiune pentru majoritatea, aceasta reprezinta, indiscutabil, un factor de decizie in procesul fiecaruia de dezvoltare.

Cu toate acestea, sistemul de invatamant din UK este foarte diferit fata de cel din Romania din mai multe motive, printre care accesibilitatea, flexibilitatea, si oportunitatile pe care le creeaza pentru studenti.

Procesul de inscriere la un colegiu sau la o universitate este foarte simplu. Cu un nivel de engleza mediu si cu ultima diploma obtinuta fie in Romania, fie aici (cum ar fi Diploma de Nivel 3), poti deveni student. Am mentionat despre nivelul de engleza pentru ca va trebui, totusi, sa te prezinti la un interviu cu institutia si, ulterior, sa treci un test de engleza.

Nu vei putea fii student in Marea Britanie “fara nivel de engleza si fara nici o diploma”.

Atentie la neatentie!

Si da, Givernul te va finanta.

Dar nu, compania Student Loan nu iti ofera bani ca sa te duci la scoala, ci te imprumuta ca tu sa iti urmezi visul de a-ti continua studiile dupa liceu. Acesti bani reprezinta un ajutor din partea statului britanic, o investitie in educatie.

Pe langa plata studiilor, statul te mai poate finanta si cu o suma de bani pentru cheltuielile tale. Si acesti bani vor fi returnati, dar numai in anumite conditii. Nu iti face griji, nu vei ramaine cu “o datorie la stat pe viata”.

Cu toate acestea, sunt cateva conditii pe care trebuie sa le intrunesti pentru a fi finantat, printre care se numara si prezenta ta de minim 80%la cursuri. Asa ca nici agentul, nici agentia, nici un alt membru al familiei tale nu poate merge la curs in locul tau. Va trebui sa fii acolo pentru ca, pana la urma, este datoria ta de student.

Referitor la flexibilitate, cu siguranta, invatamantul in Marea Britanie iti ofera lejeritate. Aici, programul full-time este de doar 16 ore pe saptamana. Asta inseamna 2 zile a cate 8 ore. Asa ca iti ofera destul timp pentru a merge si la serviciu. Iar ca balanta sa se incline si mai mult in favoarea studentului, majoritatea institutiilor ofera cursuri de seara, ba chiar si de weekend. Asa ca poti merge 2 seri pe saptamana, de obicei dupa ora 5: 00p.m, si o sambata. Aceste programe sunt hotarate doar de catre institutii, si nu de catre agentii/agenti.

Oportunitatile sunt si ele la tot pasul. Pe langa faptul ca diploma va fi recunoscuta international, majoritatea insitutiilor colaboreaza cu anumite companii, ceea ce inseamna ca ai ocazia, cel putin, sa mergi intr-un internship fie in perioada studiilor, fie dupa ce ai absolvit. Si apoi, cine stie, poate te vor angaja. Doar sa vrei.

In alta oridine de idei, sistemul educational din Marea Britanie aduce foarte multe avantaje studentului. In afara celor enumerate, vei beneficia si de o reducere la coucil tax (de 25%) daca studiezi full time. Nu vei fi scutit in totalitate de acesta, decat daca locuiesti singur intr-o casa/apartament, sau daca toate persoanele care locuiesc cu tine sunt studenti full-time.

Pe langa acesta, poti aplica si pentru o reducere de 30% pentru transportul in comun. Din nou mentionez, doar daca esti student full-time.

De asemenea, majoritatea magazinelor si restaurantelor ofera “student discount” de cate 10%, 15%, etc.

In ceea ce priveste iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, trebuie sa luati la cunostinta ca anul academic 2020/2021 poate fi ultimul an finantat.

De ce sa ratati aceasta oportunitate si sa nu va urmati visul incepand chiar din aceasta toamna?

In caz ca va este teama de interviu, trebuie sa stiti ca acestea inca se desfasoara online, dar nu este timp de pierdut.

Iar daca nu aveti idee de unde sa incepeti si unde sa terminati, va ajutam noi. Avem o experienta de peste 10 ani in domeniu, si putem oferi informatii exacte, primite direct din partea institutiilor partenere. Si pe langa asta, va putem ajuta in orice situatie.

Experienta isi spune cuvantul.

Fie ca ne contactezi pe Facebook, pe WhatsApp, sau la numarul de telefon 020 7377 5971, echipa Atlantic London este aici.

Suntem foarte prietenosi, toti vorbitori de limba romana.

Te asteptam!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

English