by AtlanticLondon

Ce este Higher Education si ce curs ti se potriveste cel mai bine?

Sa iti continui studiile dupa liceu este întotdeauna o decizie dificilă, dar ceea ce o face si mai dificilă este alegerea tipului de învățământ superior și a cursului care se potrivește cel mai bine carierei pe care vrei sa o urmezi. Există mulți factori diferiți pe care studenții îi iau in considerare atunci când aleg un curs, dar cel mai important este tipul de diploma obtinut dupa absolvire.

In continuare o sa iti prezentam doua programe pe care le poti urma dupa absolvirea liceului.

HND (Higher National Diploma)

În primul rând sunt cursurile de tip HND, cunoscute formal sub numele de diplome naționale superioare. Acestea reprezinta un prim pas excelent către formarea unei cariere de succes pentru tinerii absolventi de liceu. HND-urile sunt predate la nivelurile 4 și 5 și sunt o modalitate excelentă de a explora și de a cunoaște un domeniu ales, dobândind în același timp abilități profesionale de neprețuit.

Aceste diplomele naționale superioare (HND) sunt calificări profesionale din învățământul superior care pot fi utilizate pentru înscrierea la universități, la un nivel avansat. O diplomă națională superioară este echivalentă cu anul II al unei licențe de trei ani.

Această calificare se adresează studenților care ar dori să dobândească o înțelegere solidă a afacerilor în general si este potrivita pentru o gamă largă de studenți, precum:

 • Absolventii de liceu;
 • Adultii care au deja experiență in industrie si doresc o calificare;
 • Persoanele angajate care doresc să își îmbunătățească perspectivele de carieră;
 • Persoanele fizice care doresc să înceapă propria afacere;

Acum ca știi cate ceva despre HND-uri, s-ar putea să te întrebi dacă este, intr-adevar, tipul de calificare pentru tine.

Ei bine, nu căuta mai departe. Am enumerat câteva avantaje oferite de catre acest program:

 • Este treapta perfectă pentru obținerea unei diplome de licență;
 • Este o calificare recunoscută la nivel global;
 • Ajută la evidențierea persoanelor care sunt deja in industrie;
 • Excelent pentru cei care nu sunt siguri dacă o diploma de licenta este pentru ei.

Foundation Year courses

Aceste tipuri de cursuri au o durata de 4 ani. Deoarece este o calificare profesionala de nivel 3 – 6, aceasta le permite studentilor sa dobandeasca cunostinte intr-o disciplina aleasa, ca mai apoi sa urmeze programul de licenta.

In ceea ce priveste cerintele de intrare, acestea sunt usor diferite fata de cele pentru HND, dar poate fi cursul potrivit pentru tine daca:

 • Nu ai calificarile necesare pentru a urma direct un program de licenta;
 • Simti ca nu esti pregatit pentru un program de licenta;
 • Simti ca ai nevoie de ajutor pentru a fi la current cu cerintele de invatare inainte de a incepe un program de licenta.

Te întrebi acum dacă un curs cu Foundation year este pentru tine? Ei bine, un astfel de program este o modalitate excelentă de a-ți dezvolta abilitățile, cunoștințele și încrederea pentru a te pregăti pentru un program complet de licenta.

Studenții au șansa de a experimenta predarea în stil universitar, de a cunoaște campusul, orașul și subiectele de care sunt interesați. Acest an de foundation iti oferă o înțelegere fermă a domeniilor de interes, precum și o experiență practică care te va ajuta pentru a progresa la cursuri de licență.

Dacă alegi un astfel de program, este posibil să te poti regăsi într-o serie de domenii de carieră diferite, în funcție de cursul pe care doresti să-l studiezi.

Câteva exemple de carieră sunt:

 • Asistent medical;
 • Specialist IT;
 • Manager de afaceri.

Daca mai ai si alte intrebari sau nu esti sigur ce tip de program ti se potriveste, lasa-ne un mesaj.

Suntem aici pentru tine indiferent de situatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

English