by AtlanticLondon

Ce să studiezi pentru o carieră de succes în 2023? Top 10 specializări

Piața muncii va trece prin schimbări substanțiale în următorii ani și multe domenii inovatoare vor avea nevoie de angajați competenți. Prin urmare, alegerea programului de studii potrivit este deosebit de importantă pentru tine și pentru viitoarea ta carieră. Ne-am propus să identificăm astăzi cele mai bune programe la care să te înscrii în următorii ani. Pentru a realiza acest clasament, am luat în considerare popularitatea și oportunitățile existente pe piața muncii.

Sperăm că vei putea găsi ceva care să se potrivească intereselor tale și care să îți asigure o carieră de succes și plină de satisfacții pe termen lung!

1. Informatică

Având în vedere evoluția pieței muncii în ultimul deceniu, faptul că informatica se află pe primul loc nu e deloc surprinzător. Tehnologia și-a croit drum în afaceri și în alte zone ale societății noastre din ce în ce mai mult, iar domeniul în sine este destul de vast — specializările variază de la programare, tehnologia jocurilor video și analiza numerică/lingvistică, la baze de date, securitatea rețelelor și inteligență artificială, printre altele. Potrivit CWJobs, salariul mediu anual în Marea Britanie pentru informaticieni este de 57.500£, dar poate merge până la 87.500£ în centrul Londrei, de exemplu. 

2. Managementul afacerilor

Conform unor date aparținând MyTopSchools, în SUA se înregistrează cel mai mare număr de studenți înscriși în programe de management al afacerilor, iar această tendința a traversat deja cu siguranță oceanul. Managementul afacerilor este un domeniu complex și divers, care vă poate duce cariera spre contabilitate, administrare, marketing, finanțe sau chiar leadership. Un astfel de program vă oferă mijloacele de a gestiona orice întreprindere, de la magazine alimentare mici la companii uriașe, de milioane de lire. Salariul mediu pentru managerii de afaceri din Marea Britanie este de 55,000£.

3. Tehnologii digitale

Marea Britanie este un lider mondial și în acest domeniu vast, iar numărul de programe de studii a crescut drastic la nivel național. În plus, se preconizează că aproximativ 80% din întreprinderile din insulă vor spori angajarea de specialiști ai datelor în anii următori, de exemplu, ceea ce face ca această carieră să fie una de succes. În plus, puteți ocupa poziții de electronics engineer, software developer, solutions architect sau forensic computer analyst. Salariile medii variază în funcție de angajator și de fișa postului, dar vă puteți aștepta la câștiguri anuale de peste 50 de mii de lire.

4. Inginerie civilă

În cadrul ingineriei, specializarea ingineriei civile este în general considerată ca fiind o zonă plină de oportunități. Companii din industrii foarte diferite caută profesioniști care să stăpânească principii fizice și structurale, alături de o expertiză bine definită. Ingineria are nu mai puțin de 37 de sub-specializări diferite în Marea Britanie. În prezent, ingineria civilă câștigă tot mai mult teren, deoarece o gamă foarte largă de servicii (de la autostrăzi și aeroporturi până la electricitate, acces la apă și clădiri) trebuie să fie accesibile unui număr tot mai mare de oameni. Salariile medii în domeniul ingineriei civile se situează în jurul valorii de 42.000 de lire sterline, dar pot ajunge la cote mai ridicate în funcție de industria exactă în care lucrați.

5. Sănătate publică și asistență medicală

Studiul epidemiologiei a început să facă ‘valuri’ și a jucat un rol esențial în abordarea pandemiei de COVID-19. Medicina, în general, încă reprezintă unul dintre cele mai bune domenii de studiu la nivel universitar, asigurând o carieră plină de satisfacții și numeroase oportunități de angajare în organizații globale de sănătate, centre de cercetare și instituții importante. În plus, pe lângă practica medicilor, abilitățile asistentelor sunt căutate în mod activ în zilele noastre. O altă sub-specializare este asistența medicală la domiciliu, care este recunoscută din ce în ce mai mult ca o parte importantă a sistemului mai larg de îngrijire medicală. Salariile din aceste domenii diferă considerabil în funcție de sub-specializare și angajator, dar acestea sunt, în general, mai mult decât mulțumitoare.

6. Managementul proiectelor

În ziua de azi, companiile au un caracter din ce în ce mai global și sunt dornice să angajeze experți care să poată gestiona ciclul de viață al unui proiect, ținând cont de contextul cultural și socio-economic specific. Complexitatea mediului internațional de afaceri a generat deja o nevoie tot mai stringentă de deprinderi precum gândirea critică și competențe specifice indistriei. O dată ce este dotat cu aceste arme, un manager poate duce la bun sfârșit un proiect, până în faza de implementare. În acest context, abilitățile de luare a deciziilor și procesele comunicaționale eficiente sunt valori esențiale, indiferent de tipul de afacere. Salariile medii pentru managerii de proiect în Marea Britanie se situează în jurul sumei de 50.000 de lire sterline. 

7. Marketing-ul rețelelor de socializare

În momentul de față, aceasta este specializarea cu cea mai rapidă expansiune în marketing, deci nu e de mirare că numărul studenților înscriși în astfel de programe a crescul considerabil. Campaniile de marketing desfășurate pe rețelele de socializare au caracteristici speciale, iar un astfel de program permite studenților o aprofundare a practicilor inovatoare de marketing și a branding-ului de piață. Dacă doriți să planificați, să executați și să livrați strategii solide de marketing pentru companii, va trebui să stăpâniți un domeniu interdisciplinar în care veți învăța despre strategii generale de comunicare, SEO, analiză de date, copywriting, editare video, relații publice și multe altele. În prezent, experții în marketing digital sunt plătiți, în medie, cu 47.500 de lire, iar veniturile din marketing-ul pe rețele de socializare nu sunt foarte diferite.

8. Drept

Profesia de avocat în domeniul afacerilor este în prezent în plină expansiune în Regatul Unit și se preconizează că această tendința va continua. Companiile de toate felurile și dimensiunile au nevoie de consiliere juridică și de avocați pentru problemele lor juridice. Pe lângă oportunități de practică privată sau funcții guvernamentale, puteți lucra ca avocat intern sau puteți activa în zona publicațiilor juridice și a jurnalismului, pe lângă alte oportunități. În plus, Marea Britanie este privită ca având unul dintre cele mai bune sisteme de educație juridică, astfel încât nu există niciun loc mai bun pentru a vă începe cariera juridică! Salariile variază în funcție de poziția exactă și de fișa postului, dar media anuală de 47,500£ vă poate oferi o idee generală despre câștigurile viitoare.

9. Consiliere în domeniul sănătății mintale

Problemele de sănătate mintală sunt pe buzele tuturor în lumea de astăzi și pe bună dreptate. Având în vedere anxietățile și stresul vieții contemporane, nu este de mirare că oportunitățile educaționale din acest domeniu sunt extrem de variate. Problemele emoționale și psihologice ale oamenilor pot fi abordate în mod eficient de profesioniști din domeniul sănătății mintale, care au astfel un impact direct asupra vieții și bunăstării pacienților. În calitate de consilier, puteți învăța despre prevenirea stresului și despre tratarea altor afecțiuni, pentru a ajuta oamenii să trăiască vieți mai sănătoase și mai fericite. Salariile medii din domeniul sănătății mintale oscilează în jurul valorii de 25,000£, dar pot crește până la 37,500£.

10. Finanțe și contabilitate

O diploma în finanțe deschide o mulțime de uși și oferă opțiuni diverse de angajare pentru un proaspăt absolvent. Pe măsură ce lumea avansează din punct de vedere economic și tehnologic, întreprinderile au nevoie de tot mai mulți contabili și experți financiari. Pe lângă dobândirea unor abilități analitice importante, veți învăța, de asemenea, cum să lucrați cu numerele într-un mod corect și eficient. Mai mult, toate industriile au nevoie de specialiști care se pot descurca cu informații financiare, astfel încât absolvenții au o șansă foarte bună de a fi angajați în primele șase luni după absolvire. Salariul mediu anual pentru locurile de muncă din domeniul financiar se ridică la 52,500£.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

English