by AtlanticLondon

Ce surse de finanțare pot accesa cei care studiază în UK în 2022

Marea Britanie este una dintre cele mai populare destinații pentru studenții europeni interesați să urmeze cursurile unei universități prestigioase și să câștige o diplomă recunoscută la nivel internațional. În același timp, însă, Marea Britanie e și o țară scumpă. E necesar așadar ca studenții europeni care studiază în UK în 2022 să știe ce surse de finanțare pot accesa în perioada cât vor studia în insulă. 

Din fericire, există numeroase surse de finanțare pentru cei interesați. Cele mai populare surse de finanțare pentru studenții internaționali care decid să studieze în Marea Britanie sunt:

Propria țară poate fi o excelentă sursă de finanțare pentru cei care studiază în UK în 2022

Țara mamă poate fi una din cele mai importante surse de finanțare pentru un student european care studiază în UK în 2022. Fondurile pot veni de la guvern sau de la companii private. Acestea pot fi accesate în primul rând prin contactarea guvernului local și solicitarea unui sfat. Alte informații pot fi obținute online.

Dacă guvernul nu poate oferi ajutor, studentul poate să contacteze două sau trei companii importante și să le solicite asistența. Un lucru trebuie însă știut despre acest gen de finanțare. De cele mai multe ori, ea vine cu cerința ca, la finalul studiilor, studentul să se întoarcă în propria sa țară pentru a munci acolo. 

Burse

Nu toți studenții pot obține burse, însă acest lucru nu trebuie să îi descurajeze pe studenți să caute burse. Și asta deoarece eligibilitatea poate depinde în funcție de bursa căutată. Unele cer anumite rezultate, altele cer ca studentul să provină dintr-o anumită țară. Important este ca studentul să se informeze și să găsească soluția cea mai bună pentru el. 

Familia

Institutul Internațional de Educație a arătat că aproape 65% din studenții internaționali sunt finanțați de familie și rude. Această soluție nu trebuie așadar să fie trecută cu vederea. Părinții, bunicii, unchii, mătușile, frații sau surorile – înainte de a se înscrie la universități, studenții ar trebui să le ceară acestora ajutorul. 

Organizații internaționale care susțin studenți care studiază în UK în 2022

Organizații internaționale, precum Comisia Fulbright, oferă finanțare pentru studenți de peste tot din lume. Pe această listă se regăsesc:

E important însă de știut că multe din acestea cer ca studentul să se afle în propria sa țară în momentul în care solicită ajutorul. Așadar, măsurile trebuie luate din timp. 

Organizații private din UK

Există și companii private din Regatul Unit care oferă asistență studenților europeni care vor să studieze în UK în 2022. Cele mai bune resurse pentru a căuta acest tip de ajutor sunt:

La fel ca în cazul finanțării obținute din partea țării mamă sau a companiilor din țara mamă, la finalul studiilor, studentul s-ar putea să fie nevoit să rămână în Marea Britanie și să muncească pentru companiile care i-au oferit finanțarea. 

Universitățile din Marea Britanie

Studenții europeni pot cere ajutor și din partea universităților din Marea Britanie. Trebuie doar să solicite o discuție cu universitatea, în momentul în care își depun cererile de înscriere. 

Finanțare din partea guvernului britanic în 2022

Marea Britanie apreciază educația și nu se teme să investească în studenți. Acesta este motivul pentru care Regatul Unit a devenit una dintre destinațiile favorite ale studenților europeni. În funcție de anumite condiții, precum cunoașterea limbii engleze cel puțin la nivel mediu sau participarea la cel puțin 80% din cursuri, studenții europeni pot accesa fonduri guvernamentale în valoare de până la £25.000. 

Pentru studenții europeni care studiază în UK în 2022, e foarte ușor să obțină această finanțare. Tot ce trebuie să facă e să ceară ajutorul unor companii de recrutare în învățământ, precum Atlantic London. Serviciile oferite de acestea sunt gratuite iar experții acestor companii fac toată munca.

Aplică acum, ca să vezi dacă și tu ești eligibil pentru a primi aceste fonduri guvernamentale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

#iguru_button_6509917cda9e7 .wgl_button_link { color: #ffffff; }#iguru_button_6509917cda9e7 .wgl_button_link:hover { color: #ffffff; }#iguru_button_6509917cda9e7 .wgl_button_link { border-color: #fc7402; background-color: #fc7402; }#iguru_button_6509917cda9e7 .wgl_button_link:hover { border-color: #fc8728; background-color: #fc8728; }
English