by AtlanticLondon

Cum să studiezi eficient acasă

Pandemia de coronavirus a adus mult stres și multă tristețe cu ea, dar ne-a și învățat multe lucruri. Am aflat, cu forța, că putem face acasă lucrurile pe care le facem la birou sau la școală. Profesioniștii au început să lucreze din camerele lor de zi, iar copiii au început să „meargă la cursuri” din dormitoarele lor. Dar, deși mulți profesioniști sunt mulțumiți să lucreze de acasă, mulți tineri s-au plâns că nu știu să studieze eficient acasă. Din acest motiv, am scris următorul articol, al cărui scop este să te învețe cum să studiezi eficient acasă.

De obicei, oamenii mai în vârstă au disciplina necesară pentru a rămâne concentrați pe ceea ce trebuie să realizeze și pentru a se ține la distanță de Netflix sau Youtube. La cei mai tineri, din păcate, această disciplină există, dar este rară. Unii o au. Majoritatea nu. Și asta nu este neapărat o problemă.

A fi disciplinat e o abilitate. Și această abilitate poate fi învățată. O poți obține destul de ușor, învățând cum să studiezi eficient acasă. Acesta poate să fie primul pas.

La Atlantic London ne întâlnim cu o mulțime de tineri. I-am întrebat cum fac, cum învață acasă. După ce am adunat toate răspunsurile lor, am observat că există două direcții principale. Prima cere să urmezi anumiți pași care te vor ajuta să ajungi la disciplina pe care o vezi și în armată. A doua este o metodă pe care un student a numit-o „disciplină fără disciplină”. Am fost total de acord cu descrierea lui, așa că o vom folosi pentru articolul nostru. Dar să vorbim mai multe despre aceste două direcții principale.

Învață de la un soldat cum să studiezi eficient acasă

Dacă nu ai disciplina necesară ca să studiezi eficient acasă, trebuie să o construiești. Însă cum o construiești? Este destul de ușor. Există câțiva pași pe care îi poți face pentru a te învăța să fii disciplinat. Dacă urmezi acești pași, vei învăța cum să studiați eficient acasă. De fapt, probabil vei învăța cum să faci orice în mod eficient, acasă sau oriunde altundeva.

Pasul 1 – Construiește o zonă de studiu

Acest prim pas este unul dintre cele mai importante. Dacă trebuie să studiezi, atunci ai nevoie de un spațiu de studiu bun în interiorul casei tale. Ce înseamnă asta? Ei bine, trebuie să iei un birou bun și un scaun bun. Nu neapărat un scaun confortabil. Nu vrei să adormi. Un scaun bun, așezat lângă o fereastră, astfel încât să ai parte de multă lumină naturală. În plus, încearcă să păstrezi spațiul de studiu curat și organizat. Acest lucru te va ajuta să te concentrezi.

Pasul 2 – Formează o rutină

Trebuie să găsești o rutină care să funcționeze pentru tine. Dacă studiezi mai bine dimineața, creează-ți programul în jurul acestui moment al zilei. Dacă știi că poți studia maxim o oră, fă asta și apoi ia o pauză. Ceea ce este important este ca metoda aleasă să funcționeze pentru tine. Atenție! Tu și numai tu poți crea această rutină. Așa că nici să nu te gândești să o împrumuți de la altcineva.

Pasul 3 – Fă un plan de studiu

Acesta este un pas suplimentar care te va ajuta să înveți cum să studiezi eficient acasă. Unii au nevoie de el, alții nu. Cu un plan, poți adăuga obiective. Împarți obiectivul principal în câteva obiective mai mici și încerci să îl atingi pe fiecare. Atingerea acestor obiective mai mici îți va crește moralul și te va ajuta să ai o atitudine pozitivă, în timp ce faci ceva ce s-ar putea să nu-ți placă cu adevărat.

Pasul 4 – Nu lucra în pat

Acesta poate nu este un pas, ci un sfat. Dacă vrei să înveți cum să studiezi eficient acasă, ar trebui să știi că nu poți face asta din pat. S-ar putea să fie mai confortabil, s-ar putea să îți placă mai mult, dar nu te va ajuta. Nu te va ajuta niciodată. Odată ce capul tău lovește acea pernă, poți să fii sigur că toată concentrarea ta va dispărea.

Pasul 5 – Păstrează legătura cu colegii tăi

Acest pas ar putea fi puțin mai dificil. Înveți bine la școală pentru că ai colegii cu tine. Și s-ar putea să nu crezi, dar a avea o comunitate în jurul tău ajută. Le poți cere oamenilor tăi lămuriri, poți face schimb de idei cu ei și, de asemenea, poți rămâne concentrat.

Pasul 6 – Nu te teme să faci un pas înapoi din când în când

Uneori, să faci un pas înapoi este soluția care te poate ajuta să progresezi. Dacă ești blocat, dacă simți că ceva te ține pe loc, oprește-te. Fă un pas înapoi și încearcă să privești imaginea de ansamblu. Poate ai nevoie de o pauză. Poate ai nevoie de aer curat. Uneori, deconectarea este cheia. Te va ajuta să treci peste acest obstacol și să te întorci la studii.

Metoda ”disciplină fără disciplină”

Metoda „disciplină fără disciplină” este surprinzător de simplă. Aceasta presupune să faci cursuri online. Atât.

Cu cursurile online, poți studia când vrei, pentru cât timp vrei. Și, dacă ai dificultăți în înțelegerea unui subiect, poți oricând să revezi cursul, de câte ori ai nevoie.

Cursurile online vin cu o mulțime de avantaje. Flexibilitatea este cea mai mare dintre ele. Dacă ai un program dificil, sunt perfecte pentru tine, deoarece îți permit să studiezi oricând vrei, oriunde vrei. Și, deoarece vin în format video, nu există o modalitate mai ușoară de a te ajuta să studiezi. Dacă vrei să înveți cum să studiezi eficient acasă, aceasta este una dintre cele mai bune modalități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

#iguru_button_6696303f0655a .wgl_button_link { color: #ffffff; }#iguru_button_6696303f0655a .wgl_button_link:hover { color: #ffffff; }#iguru_button_6696303f0655a .wgl_button_link { border-color: #fc7402; background-color: #fc7402; }#iguru_button_6696303f0655a .wgl_button_link:hover { border-color: #fc8728; background-color: #fc8728; }
English