by AtlanticLondon

De ce să încerci o carieră în educație, în UK

Puține locuri de muncă în această lume implică la fel de multă responsabilitate precum munca de profesor. Lucrezi cu tineri, lucrezi cu minți în formare pe care le ajuți să se dezvolte, modelezi oameni care, la rândul lor, pot schimba lumea. Este un loc de muncă cu totul și cu totul special. Și dacă ești în căutarea unui job în UK, s-ar putea să fie locul de muncă perfect pentru tine. Iată de ce ar trebui să încerci o carieră în educație, în Marea Britanie.

Se spune că a fi profesor e mai degrabă o chemare. Este cu siguranță nevoie de ceva mai mult, pentru că nu toți oamenii sunt capabili să ajute alți oameni și chiar mai puțini au capacitatea de a se exprima și de a explica în așa fel încât să fie pe înțelesul tuturor. Pentru că munca de profesor nu e în niciun caz una ușoară. Ai de-a face nu numai cu minți tinere, în formare, dar și cu caractere diferite, cu tipuri diferite de oameni, pe care trebuie să îi poți înțelege, ca să te poți apropia de ei și pentru ca mesajul tău să ajungă la ei.

Deja, această meserie pare destul de complicată. Doar că nu e. O carieră în educație începe cu un singur curs.

Educație și pregătire

Cursul HND de Educație și Pregătire a fost făcut special pentru profesorii din sectorul educațional post-obligatoriu sau pentru indivizi care își doresc să obțină aceasta calificare dar care încă nu sunt angajați ca profesori. Cursul este recunoscut de Societatea pentru Educație și Pregătire și este cel mai rapid drum către obținerea statutului de Profesor Calificat, care permite predarea în colegii și școli.

Cu ajutorul cursului de Educație și Pregătire, vei învăța cum să îți dezvolți aptitudinile analitice în ceea ce privește predarea. Vei învăța cum să pregătești cursuri, cum să îi evaluezi pe studenții tăi și, bineînțeles, cum să îi ajuți. După terminarea cursului, vei avea parte de o serie nouă de aptitudini precum predarea la mai mult de un singur nivel, predarea pentru indivizi și grupuri, mentoratul și altele. În cele din urmă, vei fi un profesor sau educator mult mai eficient. De asemenea, vei putea aplica pentru obținerea statutului de Profesor Calificat.

De ce să studiezi la o universitate pentru a deveni profesor?

Din păcate, acesta este singurul mod prin care poți obține statutul de Profesor Calificat în UK. Fără acest statut, nu vei putea preda niciodată în Marea Britanie. Dar acesta nu este singurul motiv pentru care ar trebui să studiezi acest curs la o universitate.

Experiența oferită de timpul petrecut la universitate este unică. Iar pentru cei care vor să lucreze în educație, este un plus important. Asta deoarece aici îți poți dezvolta relațiile pe care le ai cu alți oameni. Puține medii sunt la fel de diverse precum un campus universitar. Aici vei găsi oameni de toate felurile, cu moduri cât se poate de diferite de a gândi. Înțelegându-i, învățând cum să îi înțelegi, îți vei face viața mult mai ușoară în viitor, când vei avea de-a face cu studenți cu trăiri și gânduri cât mai diferite.

Ce înseamnă o carieră în educație

La terminarea cursului de Educație și pregătire și după obținerea statutului de Profesor Calificat, vei putea lucra în UK ca:

  • profesor la școală primară
  • profesor de gimnaziu
  • lector
  • administrator în sectorul educație
  • formator în afaceri
  • profesor pentru studenți cu nevoi speciale
  • inspector Ofsted

Conform UCAS, salariul unui profesor debutant în Marea Britanie începe de la £21.000 și poate ajunge chiar mai sus. Domeniul educației este unul extrem de competitiv, cu mii de profesori noi intrând în câmpul muncii în fiecare an. Vorbim însă despre un loc de muncă pe care îl ai pe viață. Sunt puține alte joburi care oferă un grad atât de mare de stabilitate.

Așadar, dacă tu crezi că meseria de profesor este pentru tine, nu mai sta pe gânduri! Contactează-ne chiar acum și lasă-ne să te ajutăm să îți îndeplinești visul de a fi profesor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

#iguru_button_6620f1c701190 .wgl_button_link { color: #ffffff; }#iguru_button_6620f1c701190 .wgl_button_link:hover { color: #ffffff; }#iguru_button_6620f1c701190 .wgl_button_link { border-color: #fc7402; background-color: #fc7402; }#iguru_button_6620f1c701190 .wgl_button_link:hover { border-color: #fc8728; background-color: #fc8728; }
English