by AtlanticLondon

De ce să studiezi în UK

Marea Britanie a devenit o destinație preferată pentru studenții europeni dornici să obțină o educație adecvată, care să îi pregătească pentru viitor, dar să le ofere și aventură. Cum a ajuns țara reginei în această poziție? Răspunsul îl veți găsi în rândurile următoare, unde vom încerca să explicăm de ce atât de mulți oameni iubesc să studieze în Regatul Unit dar și de ce ar trebui și tu să studiezi în UK

O țară cu mare tradiție în educație

Regatul Unit are o istorie fabuloasă, interesantă și plină de evenimente. Nu exagerăm deloc dacă spunem că această țară a schimbat lumea. Și un mod important prin care a schimbat lumea este importanța pe care i-a dat-o educației, o decizie pe care britanicii au luat-o cu mult timp în urmă.

Universitatea Oxford are o istorie de aproape 1000 de ani. Rivala sa, Universitatea din Cambridge, este „mai tânără” cu doar un secol sau doi. Ambele au trecut însă testul timpului, grație rezultatelor oferite și muncii extraordinare a celor care le-au trecut pragurile de-a lungul anilor. Astăzi, acestea sunt două dintre cele mai cunoscute, dacă nu cele mai cunoscute universități din lume. Evident, calitatea educației oferite acolo este și la un nivel foarte înalt, Oxford și Cambridge fiind clasate în fiecare an printre primele 10 instituții de învățământ din lume, ocupând adesea chiar și primele locuri.

Dar cele două nu sunt singurele instituții de învățământ care aduc mândrie în inimile poporului britanic. Marea Britanie găzduiește și multe alte colegii și universități la care sute de mii de tineri din întreaga lume visează să ajungă în fiecare an. Chiar și în 2020, în mijlocul unei pandemii de coronavirus, 342.620 de studenți internaționali au intrat în Regatul Unit pentru a se înregistra la unele dintre universitățile sale. O mare parte dintre aceștia au fost studenți europeni.

Marea Britanie are foarte multe de oferit

Marea Britanie este o țară cu totul unică, fiind de fapt un regat format din 4 țări diferite (Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord). Pe lângă mii de ani de istorie, le mai oferă celor care vin în vizită mai mult sau mai puțin permanent și multă diversitate, dar și putere economică. Acesta din urmă, la rândul său, asigură că tinerii care aleg să studieze în Marea Britanie o fac într-o țară care le poate oferi totul, de la distracție la locuri de muncă excelente.

Și, de aceea, în fiecare an, zeci și sute de mii de studenți din țări puternice precum Franța, Italia, Germania, Irlanda, India sau chiar Statele Unite aleg să călătorească în vechiul Albion pentru a studia la universitățile sale. Dacă și tu te întrebi de ce să studiezi în UK, argumentul economic este, poate, cel mai bun.

Regatul Unit oferă educație de cea mai înaltă calitate

Poate cel mai important aspect al sistemului de învățământ britanic este că, pe insulă, calitatea cursurilor universitare este de top. Și guvernul se asigură că continuă să fie de top. Realizează acest lucru prin organisme precum The Quality Assurance Agency (QAA), o organizație independentă care evaluează constant calitatea universităților și colegiilor din Marea Britanie. Pe lângă verificarea rezultatelor lor și a cursurilor pe care le oferă studenților care studiază în Regatul Unit, QAA oferă și sfaturi pentru îmbunătățirea continuă.

Astfel, la finalul studiilor, studenții pot fi siguri că vor obține o diplomă care nu va fi doar recunoscută la nivel internațional, ci care va acționa și ca garanție a calității educației primite. Pentru orice angajator, acest lucru contează foarte mult. Dacă te întrebi de ce să studiezi în UK, gândește-te că o diplomă obținută aici te poate angaja oriunde pe glob.

De ce să studiezi în UK? Pentru că costurile pot să fie destul de mici

Un alt motiv pentru care mulți studenți aleg să studieze în Marea Britanie este capacitatea de a economisi timp și bani. O diplomă de licență la una dintre universitățile din această țară poate fi obținută în 3 ani, iar o diplomă de master poate fi finalizată în doar un an. Există, totuși, excepții. Dar acestea acoperă doar domenii precum medicina sau dreptul. În general, totuși, atunci când studiază în Marea Britanie, un student poate economisi timp și bani.

De ce durata unui curs este atât de scurtă? Răspunsul este simplu: eficiență. Cursurile din Marea Britanie sunt mai compacte, mai eficiente. Dar asta nu înseamnă că pierzi calitatea. Dimpotrivă.

În plus, în ceea ce privește finanțarea, studenții europeni pot accesa finanțare de la guvernul britanic. Ei pot folosi aceste fonduri pentru a plăti școlarizarea și alte cheltuieli.

Pentru a obține aceste sume, studenții trebuie să îndeplinească anumite condiții, precum cunoașterea limbii engleze cel puțin la nivel mediu sau prezența la cel puțin 80% din cursuri. De asemenea, pentru a accesa fondurile oferite de statul britanic, studenții pot cere ajutor companiilor de recrutare educațională precum Atlantic London Education. Cu peste 10 ani de experiență în acest domeniu, Atlantic London se mândrește cu un portofoliu care include mii de clienți mulțumiți. Serviciile sale sunt gratuite, iar experții săi vă oferă nu numai sfaturi despre cum să accesați aceste fonduri, ci și sfaturi utile și informații despre cum să găsiți cursurile și universitățile care vi se potrivesc cel mai bine.

Foarte multe oportunități

Pentru cei care studiază în Regatul Unit și obțin o diplomă aici, Marea Britanie are foarte multe locuri de muncă foarte bine plătite, într-o mare varietate de domenii. Fără îndoială, această țară este locul perfect în lume pentru oricine caută să-și construiască un viitor. Sperăm astfel că te-am convins, că nu te vei mai întreba de ce să studiezi în UK și că te vei înscrie chiar acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

#iguru_button_6696303f6db48 .wgl_button_link { color: #ffffff; }#iguru_button_6696303f6db48 .wgl_button_link:hover { color: #ffffff; }#iguru_button_6696303f6db48 .wgl_button_link { border-color: #fc7402; background-color: #fc7402; }#iguru_button_6696303f6db48 .wgl_button_link:hover { border-color: #fc8728; background-color: #fc8728; }
English