by AtlanticLondon

Diploma de Licenta sau Top-up?

Stim ca programele de studiu din Marea Britanie sunt diferite fata de cele din Romania, iar decizia in ceea ce priveste alegerea celui mai potrivit program pentru nevoile tale este una destul de dificila si costisitoare. In ultimul blog am enumerat doua dintre programele pe care le poti urma dupa absolvirea liceului. Mergand mai departe, astazi vom discuta despre programele universitare de licenta si despre Top-Up.

Programele universitare de licenta. Bachelor’s Degree.

Aceste tipuri de programe ne sunt, probabil, cele mai cunoscute. De regula, imediat dupa terminarea liceului sau a colegiului, tinerii absolventi aleg aceasta cale. Totusi, oricine poate aplica pentru un astfel de program deoarece depinde doar de cerintele institutiei si a cursului pentru care doresti sa aplici.

Acestea sunt cursuri de studiu academic prin care se obtine o calificare, cum ar fi o diploma de licenta in Arte (BA), o diploma de licenta in stiinte (BSc), sau o diploma de licenta in medicina (MB).

In ceea ce priveste durata acestora, de obicei, dureaza 3 ani la un program full-time. Unele cursuri de licenta, cum ar fi cele in medicina, pot dura mai mult timp. De asemenea, poti opta si pentru un program mai flexibil, cum este cel part-time.

Aceasta calificare este conceputa pentru a oferi o intelegere profunda a unui subiect.

Programele de Top-Up. Top-Up Degrees.

Aceste programe reprezinta cea mai buna completare pentru o diploma nationala superioada – HND, sau pentru o diploma echivalenta nivelului 5 – Level 5.

In doar un an, acest program iti va permite sa obtii o diploma completa de licenta (BSc sau BA).

Daca vorbim despre avantajele acestui program, acestea sunt nenumarate, dar includ:

  • Flexibilitate in metodele de studiu;
  • Dezvoltarea cunostintelor, abilitatilor si a intelegerii unui anumit subiect;
  • Calificarea recunoscuta international.

Stim ca poate fi destul de dificil sa te decizi asupra programului pe care vrei sa-l urmezi chiar si dupa ce ai luat la cunostinta toate aceste informatii.

De aceea, noi suntem aici!

Daca inca ai dubii in ceea ce priveste alegerea celei mai bune optiuni, te putem ajuta. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

English