by AtlanticLondon

Guvernul britanic: Studenții din Anglia se vor întoarce la cursuri nu mai devreme de 17 mai

În ultimele săptămâni, studenții din Anglia s-au întrebat cu toții aceeași întrebare: ”Când vor fi reluate cursurile cu prezență fizică?” Au primit răspunsul în această săptămâna. Conform guvernului britanic, în cel mai bun caz, studenții vor putea reveni în sălile de clasă începând cu data de 17 mai.

Vestea e una cât se poate de importantă pentru cei aproape un milion de studenți care, de la Crăciun, au făcut doar cursuri online. Ei se vor putea întoarce în sfârșit înapoi în campusuri. Până acum, doar studenții ale căror cursuri implicau părți practice au avut voie să participe la cursuri cu prezență fizică. E vorba de studenți la medicină sau din anumite domenii științifice. Însă studenții de la arte, business sau drept au fost obligați să facă doar cursuri online.

Trebuie spus că vestea nu e pe placul tuturor. Liderii universităților din Anglia au cerut în ultimele luni ca studenții să fie lăsați să se întoarcă în campusurile universitare încă din luna aprilie. Aceștia au argumentat că nu e normal ca studenții să fie ținuți departe de universități în condițiile în care magazinele sunt deschise. Din acest motiv, mulți sunt dezamăgiți că revenirea va avea loc de abia la jumătatea lunii mai.

Graham Galbraith, vice-cancelar la Universitatea din Portsmouth, a declarat că întoarcerea la jumătatea lunii mai e greu de înțeles:

”Deoarece la această dată (n.r. 17 mai) multe universități își vor fi terminat deja cursurile, putem concluziona din nou că guvernul dă din nou dovadă de lipsă de atenție la detalii. Soluția nu e destul de bună.

Studenții pot astăzi să cumpere o carte de istorie a Marii Britanii și să discute despre ea cu un artist specializat în tatuaje, dar nu poate vorbi despre ea cu un profesor, la universitate.”

Până acum, aproape jumătate din toți studenții au făcut cursuri online. De luna viitoare, ei vor avea parte de un amestec de cursuri online și față în față.

Aceștia vor face teste Covid în campusurile universitare la întoarcere. Primele trei astfel de teste vor fi făcute sub supraveghere, după care studenții din Anglia vor fi rugați să se testeze acasă.

De asemenea, guvernul britanic va aloca 15 milioane lire sterline pentru a susține studenții care au trecut prin greutăți în ultimul an.

Data de 17 mai, pentru întoarcerea studenților la cursurile cu prezență fizică, se aliniază perfect cu următoarea fază a încheierii carantinei, când pub-urile, cinematografele sau teatrele sunt programate să se deschidă.

Vine însă anunțul la timp? Cei mai mulți cred că nu. Unele universități au și decis deja ca cursurile lor să aibă loc doar online pentru tot restul anului academic.

Sesiunea de aprilie e încă deschisă

Încă mai este timp pentru a te înscrie în sesiunea din luna aprilie. Dacă îți dorești să urmezi cursurile unei universități din Marea Britanie, contactează acum un agent Atlantic London sau verifică-ți eligibilitatea aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

English