Pasul 2 – Introducere

PROCESUL DE ADMITERE

Pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a fi student prin Atlantic London

INDUCTION

Atlantic London Education este una dintre cele mai mari agentii de recrutare si plasare a studentilor in invatamant.

Cu o experienta de peste 10 ani in domeniu, am incheiat contracte cu peste 40 de institutii in Londra – in 18 locatii diferite – astfel, va oferim oportunitatea de a alege institutia cea mai convenabila dumneavoastra din punct de vedere al distantei. De asemenea, dispunem de o gama variata de cursuri si oferim cele mai bune soltuii clientilor nostri in functie de preferinte, prezentand informatii corecte despre sistemul educational si despre fondurile guvernamentale.

Suntem alaturi de clientii nostri pe toata perioada studiilor, oferind toate serviciile GRATUIT.

  • Studiezi doar 2 zile pe saptamana, in weekend sau seara, in functie de cursul ales;
  • Poti aplica pentru suport financiar extra daca ai copii sau adulti in intretinere;
  • Diploma va fi recunoscuta international;
  • Vei beneficia de o reducere la Council Tax si la transportul in comun.

Educatia universitara cuprinde 3 ani de studiu, iar varsta acceptata in acest program este intre 18 si 60 de ani.

De mentionat este faptul ca studiile universitare in UK pot fi facute atat in cadrul colegiilor, cat si in cadrul universitatilor, fara a exista vreo diferenta cand vine vorba de structura de invatamant, de diploma finala, sau de fondurile guvernamentale.

Puteti studia fie 2 zile in cursul saptamanii timp de 8 ore, fie 2 dupa-amieze (4 ore) + o sambata (8 ore), in functie de cursul ales.

FONDURILE GUVERNAMENTALE sunt oferite de compania guvernamentala STUDENT LOAN COMPANY si se impart in 2 categorii:

  • TAXA DE SCOLARIZARE – care este platita direct institutiei alese, in 3 rate pe an. Costul unui an universitar este intre £6,000 si £9,000, in functie de institutie.

Acest suport NU depinde de venitul pe familie.

  • SUPORTUL DE INTRETINERE – este platit in 3 rate pe an, direct in contul bancar al studentului.

Suportul maxim oferit pentru intretinere este de aprox. £15,000/an. Acest suport depinde de venitul pe familie.

Pentru a putea accesa suma maxima alocata pentru intretinere, venitul pe familie NU trebuie sa fie mai mare de £25,000/ an. In cazul in care venitul pe familie depaseste aceasta suma, aplicantul nu mai va putea beneficia de suma maxima.

*Aplicatia de finantare va fi inregistrata pe website-ul official al guvernului – gov.co.uk – unde o puteti monitoriza permanent.

  1. ELIGIBILITATE

Pentru a putea ccesa aceste fonduri, trebuie sa indepliniti 2 conditii de baza:

  • Sa fiti membru al UE;
  • Sa fi locuit in ultimii 3 ani pe teritoriul unei tari Europene.

Prin urmare, odata indeplinite conditiile mentionate mai sus, aplicantul se va incadra la una dintre urmatoarele categorii:

a. Aplicantul locuieste in UK de mai mult de 5 ani (Home Student)

In aceasta categorie aplicantul trebuie sa demonstreze ca in ultimii 5 ani a locuit pe teritoriul Marii Britanii si ca s-a intretinut singur.

Daca aplicantul poate face doar dovada sederii, dar nu si cea a muncii, acesta poate accesa fodnurile ca si dependent de sot/sotie, cu conditia ca sotul/sotia sa poata face dovada intretinerii pe toata perioada celor 5 ani inainte de inceperea cursului.

b. Aplicantul locuieste in UK de mai putin de 5 ani (Migrant worker)

In aceasta categorie, aplicantul trebuie sa dovedeasca faptul ca a locuit si a lucrat in UK in ultimele 3 luni inainte de inceperea cursului. Acestia, spre deosebire de aplicantii Home Student, vor fi nevoiti sa fac adovada muncii pe toata perioada studiilor, si sa aiba un venit minim de £700 pe luna.

In cazul in care aplicantul nu poate face dovada muncii, poate accesa fondurile ca dependent de sot/sotie, cu conditia ca cel din urma sa poata face dovada muncii pe perioada mai sus precizata.

Pe langa taxa de scolarizare si suportul de intretinere, se mai pot accesa si fonduri extra, in functie de situatia fiecaruia.

 

    • Aplicantii care au unul sau mai multi copii in intretinere, pot accesa un extra suport de pana la £1,716 pe an, indifferent de varsta acestora, atata timp cat fac dovada intretinerii;
    • Aplicantii care au unul sau mai multi copii in intretinere cu varsta de pana la 15 ani, pot accesa un suport cu scopul de a acoperi costurile saptamanale ale intretinerii acestuia. Se poate obtine pana la £169 pe saptamana pentru un copil, sau pana la £290 pe saptamana pentru 2 sau mai multi copii. Acesti bani vor merge la institutia sau la asistentul social in grija caruia se afla copilul. Daca cheltuielile sunt mai mici decat sumele precizate, aplicantul va putea primi pentru intretinerea copiilor doar un procent de 80% din suma cheltuielilor.
    • Aplicantii care au un adult in intretinere pot accesa o suma de pana la £3,007 pe an. In aceasta categorie se incadreaza sotul/sotia, parintii, sau alti membri ai familiei care locuiesc la aceeasi adresa si nu muncesc.
    • Aplicantii cu dizabilitati pot accesa fonduri pentru anumite echipamente speciale, sau pentru a avea un asistent social in permanenta.

DOCUMENTELE NECESARE INSCRIERII

ID/PASAPORT

Documentul dumneavoastra de identitate

ULTIMA DIPLOMA OBTINUTA

Diploma de Bacalaureat, Diploma de 12 Clase + Foaia Matricola, Diploma Profesionala

NATIONAL INSURANCE NUMBER

Numarul dumneavoastra de asigurare din Marea Britanie – NINO

DOVADA DE ADRESA

Extras de cont bancar sau factura pe numele dumneavoastra

CV + PERSONAL STATEMENT

CV-ul dumneavoastra si scrisoarea de intentie