by AtlanticLondon

La ce vârstă te poți înscrie la o facultate în UK

Una din numeroasele întrebări pe care experții noștri le primesc de la cei care doresc să studieze în Marea Britanie este la ce vârstă te poți înscrie la o facultate în UK. Cei mai mulți au în cap vârsta de 18-19 ani. Însă răspunsul la această întrebare este mult mai complex și în niciun caz nu poate fi reprezentat printr-o cifră. În rândurile următoare, vom încerca să explicăm cât mai bine legătura dintre vârsta unui individ și înscrierea la facultate în UK.

De obicei, oamenii care întreabă la ce vârstă te poți înscrie la o facultate în UK o fac cu un anumit grad de rușine în voce. Asta deoarece ei cred că doar tinerii se pot înscrie la facultate. Este însă o idee greșită. Deși cei mai mulți studenți înscriși la facultățile și universitățile din Marea Britanie sunt tineri, la cursuri participă și alte categorii de vârstă.

Acesta este un aspect pozitiv. Pentru că nu ești niciodată prea bătrân sau prea tânăr ca să înveți ceva nou. Nu e niciodată prea târziu să faci un curs despre un subiect care te interesează, despre un hobby sau pentru a-ți îmbunătăți cunoștințele deja acumulate.

La ce vârstă te poți înscrie la o facultate în UK?

La Atlantic London, ne mândrim că suntem experți în ceea ce privește recrutarea în domeniul învățământului. Așa că, puteți să ne credeți pe cuvânt atunci când vă spunem că orice vârstă peste 18 ani e PERFECTĂ pentru a te înscrie la o facultate. Nu contează dacă ai 18 ani, 19 ani, 25, 35 sau 55. Dacă tu consideri că înscrierea la o facultate sau participarea la un curs te poate ajuta ca să te dezvolți profesional sau ca om, nu trebuie să eziți.

A face o facultate nu e doar pentru tineri și nu e doar pentru cei care caută să pornească o carieră. Este și pentru acei oameni care caută poate să schimbe cariera. Este pentru toți acei oameni care caută să se dezvolte, care vor poate să ducă carierele lor la nivelul următor. Este pentru toți cei care vor să afle mai multe despre un subiect care e interesant pentru ei.

Iar în caz că nu știați, un număr important de persoane în vârstă sunt deja înscrise la cursuri oferite de universități și facultăți din UK. Aceștia studiază istoria, arta, chiar și subiecte mai complexe, precum programarea sau ingineria. Și fac aceste lucruri pentru simplul fapt că aceste domenii le stârnesc curiozitatea.

Vârsta nu trebuie să te împiedice să investești în tine

Înscrierea la facultate este întotdeauna o idee bună. Este întotdeauna o alegere bună. Și asta deoarece lucrurile pe care le înveți nu doar la cursuri, ci și într-un campus universitar te pot ajuta să te dezvolți ca om și ca profesionist.

Nu trebuie să regreți niciodată că ai mers la facultate. Și nu trebuie să eziți. Dacă crezi că acest drum te poate ajuta, urmează-l!

Nu trebuie să îți faci griji nici pentru bani și în niciun caz nici pentru vârstă. În 2021, universitățile sunt pentu toată lumea, indiferent de rasă, naționalitate, situație materială, vârstă etc.

Și dacă nu ne credeți pe cuvânt, puteți oricând să vizitați un campus universitar. Vă veți convinge singuri că acesta este frecventat și de persoane în vârstă, chiar și de pensionari. Poate nu știți acest lucru, însă mulți pensionari aleg să facă o facultate din nou. O fac pentru că au mult timp liber, dar și pentru că e gratuit.

Poate nu neapărat gratuit, dar acești studenți nu trebuie să plătească nimic. Își plătesc cursurile cu ajutorul unui împrumut pentru studii. Astfel, nu doar că nu vor trebui să acopere costul cursurilor din propriile buzunare, dar vor avea parte și de o sumă de bani pe care o vor putea folosi și pentru a plăti alte cheltuieli. Iar partea cea mai bună e că aceste fonduri sunt oferite de guvernul britanic. E vorba de împrumuturi care pot ajunge până la £25.000 și pe care studenții persoane în vârstă s-ar putea să nu trebuiască să le plătească niciodată.

În Marea Britanie, aceste împrumuturi de studii trebuie plătite doar după terminarea cursurilor și doar dacă veniturile celui care a obținut împrumutul depășesc un anumit prag. Cum cei ma mulți pensionari nu mai muncesc, deci nici nu câștigă destul încât să treacă peste acest prag, aceștia nu sunt obligați să plătească împrumutul primit.

Așadar, la ce vârstă te poți înscrie la o facultate în UK? Dacă ai peste 18 ani, la orice vârstă. Important e doar să o faci. Nu vei regreta această alegere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

#iguru_button_65dc8fca1ab7d .wgl_button_link { color: #ffffff; }#iguru_button_65dc8fca1ab7d .wgl_button_link:hover { color: #ffffff; }#iguru_button_65dc8fca1ab7d .wgl_button_link { border-color: #fc7402; background-color: #fc7402; }#iguru_button_65dc8fca1ab7d .wgl_button_link:hover { border-color: #fc8728; background-color: #fc8728; }
English