by AtlanticLondon

Marea Britanie a devenit o destinație și mai atractivă pentru studenții internaționali, datorită succesului campaniei de vaccinare

Conform unui studiu realizat recent, Marea Britanie a devenit o destinație și mai atractivă pentru studenții internaționali. Motivul? Succesul înregistrat de campania de vaccinare împotriva COVID 19.

La începutul crizei, cei mai mulți oameni au considerat că guvernul britanic a făcut mai multe alegeri greșite. Aceste păreri sunt însă istorie. Aproape jumătate (47%) din studenții internaționali intervievați au răspuns că ar alege să studieze în Marea Britanie, datorită succesului campaniei de vaccinare. Chiar mai mult, 17% din ei consideră că guvernul britanic a gestionat această pandemie mai bine ca orice alt guvern din lume.

La sondajul realizat de site-ul qs.com au participat 105.083 studenți internaționali. Marea Britanie a luat fața altor țări importante precum Statele Unite, Canada, Australia sau Germania. Conform sondajului:

“Eficiența și viteza demonstrate de Marea Britanie în gestionarea procesului de vaccinare a făcut ca această țară să devină o opțiune mult mai atractivă pentru cei care vor să își înceapă studiile în septembrie, într-o nouă țară.”

17% din studenții internaționali intervievați au spus că existența unui vaccin i-a determinat să meargă mai departe cu planurile lor de a studia în străinătate, în timp ce 56% din ei au spus că sunt în căutarea de țări care au implementat cu succes campaniile de vaccinare.

Studenții internaționali consideră că Marea Britanie a devenit și mai primitoare, datorită măsurilor luate

Aproape două treimi (58%) din studenții internaționali intervievați au declarat că văd Marea Britanie drept un loc și mai primitor pentru cei ca ei, datorită reintroducerii vizelor de muncă post-studiu. Această măsură a venit după mai mulți ani în care Marea Britanie a luat anumite decizii considerate ostile de către studenții străini.

Inițial, s-a crezut că pandemia va afecta puternic înscrierea studenților internaționali la cursurile oferite de universitățile din UK. A fost o presupunere greșită. Conform The Guardian, anul trecut, Marea Britanie a înregistrat cel mai mare număr de cereri de înscriere din partea studenților străini.

Dacă îți dorești și tu să studiezi la una din universitățile din Marea Britanie, contactează-ne acum. Experții noștri îți vor analiza dosarul și îți vor face recomandări în funcție de el, pentru a găsi universitatea și cursurile care ți se potrivesc cel mai bine. Îți vor spune de asemenea dacă ești eligibil pentru a primi finanțare din partea statului britanic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

English