by AtlanticLondon

Un nou motiv de mândrie pentru universitățile din Marea Britanie: transport sustenabil

O nouă veste bună pentru sistemul de învățământ britanic. 30 de universități din Marea Britanie se pot lăuda, conform unor informații publicate de money.co.uk, că au parte de o infrastructură de transport sustenabilă.

Cercetătorii au verificat peste 100 de instituții de învățământ superior din UK, pentru a vedea care din ele sunt interesate și investesc în transportul sustenabil și infrastructura pentru automobile electrice. Astfel, fiecare campus a primit note pentru numărul de spații pentru biciclete, numărul de stații de încărcare pentru mașini electrice în comparație cu parcările pentru automobile pe bază de combustibili fosili și multe altele.

Universitățile din Marea Britanie gândesc verde

Din 100 universități, 30 au demonstrat un grad ridicat de implicare în transportul sustenabil. Printre aceste instituții de învățământ se regăsesc: Abertay University, the Universities of Bath, Bristol, Dundee, Leeds, Sheffield, St. Andrews, University College London, Glasgow University și St. George’s University.

Universitatea din Bristol, spre exemplu, are în acest moment peste 3.800 de locuri de parcare pentru biciclete, locuri care pot fi folosite de studenți, de profesori sau de ceilalți angajați ai universității. Acestora li se adaugă și 13 instalații de încărcare pentru vehiculele instituției.

Erik Lithander, Pro Vice-Cancelar la Universitatea din Bristol, a declarat că:

”Echipa noastră de sustenabilitate, cu ajutorul studenților noștri și a sindicatului studenților, a munci din greu pentru a face ca Universitatea din Bristol să fie cât mai verde. Asemenea premii demonstrează că ceea ce facem funcționează.”

Evident, munca este doar la început. În acest moment, doar cele 30 de universități se pot lăuda cu infrastructură de transport sustenabilă. E de așteptat însă ca și celelalte universități și colegii din Marea Britanie să le prindă repede din urmă.

Instituțiile de învățământ din Regatul Unit se implică în astfel de activități pentru a atrage cât mai mulți studenți, fiind recunoscut faptul că protejarea mediului înconjurător este unul dintre interesele de top în rândul tinerilor de astăzi. Mai ales în urma problemelor apărute din cauza pandemiei de coronavirus, pentru universitățile și colegiile din Marea Britanie este cât mai important ca ele să fie văzute bine de către studenți și să prezinte un grad mare de atractivitate.

”Înverzirea” campusurilor lor este doar unul din numeroși pași pe care acestea le fac pentru studenți. Concurența e mare iar unii experți se așteaptă ca sesiunea de înscrieri din această vară să fie una dintre cele mai disputate din ultimii ani, cu fiecare universitate sau colegiu din Regatul Unit luptând pentru a se asigura că atrage cât mai mulți studenți noi.

Sesiunea de înscrieri din luna aprilie este încă deschisă. Cei care sunt dornici să învețe lucruri noi sau să își dezvolte aptitudinile prin urmarea unor cursuri care le pot fi utile, pot contacta experții Atlantic London pentru a-și verifica eligibilitatea. Poți și tu să faci asta, cu un click aici: http://tiny.cc/adb8dz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

English