by AtlanticLondon

Numărul de înscrieri la universități din UK a crescut în 2021

După un 2020 în care pandemia de Coronavirus a făcut ravagii în cea mai mare parte a sistemelor de învățământ de pe glob, studenții se întorc la școli și universități. Și asta nu e tot. Conform BBC, în acest an, numărul de cereri pentru înscrieri la universități din UK a crescut cu 8{f4c7cbdcb13c23082ab397aa669bedfe1051c303aab6c42874d4ceb214fe7560}, o creștere semnificativă în comparație cu anul trecut.

Vestea e una bună pentru universitățile din Marea Britanie, dar și pentru viitorii angajatori, care ar putea avea astfel acces la numere mult mai mari de angajați foarte bine pregătiți. Chiar și-așa, nu toți privesc cu ochi buni această creștere.

Biroul Studenților (The Office for Students – OfS) le-a atras atenția universităților din UK să nu sacrifice calitatea în favoarea supra-recrutării. Acesta se teme că, în goana instituțiilor de învățământ după cât mai mulți studenți, acestea ar putea ajunge să ofere cursuri și servicii care să nu se ridice la așteptările studenților.

Aglomerarea și organizarea slabă pot avea cu siguranță astfel de consecințe. Iar acestora li se pot adăuga alte probleme care ar putea apărea de-a lungul timpului. Una dintre ele este presiunea pe care părinții influenți ar putea-o exercita asupra universităților pentru a obține note cât mai bune pentru copiii lor. La rândul său, această practică ar putea crea dezavantaje pentru acei tineri care sunt capabili, dar lipsiți de posibilități materiale.

Totuși, universitățile din UK s-au apărat, anunțând că înscrierile vor fi ”corecte și flexibile”. Mai mult, Nick Hillman, de la Insitutul pentru Politica Învățământului Superior (Higher Education Policy Institute – Hepi) a declarat că universitățile nu ar trebui atacate și că această creștere a numărului cererilor de înscriere ar trebui acceptată așa cum e.

Creșterea numărului de cereri de înscriere la universități din UK ar putea duce la „războaie” între instituțiile de învățământ

Un alt rezultat interesant al creșterii numărului de cereri de înscrieri la universitățile din UK ar putea fi declanșarea unor ”războaie” între aceste instituții de învățământ pentru recrutarea studenților. Aceasta este concluzia unui raport al Social Market Foundation, un think tank care consideră că Marea Britanie va avea parte de ”lupte” pentru cursurile profesionale sub nivelul de licență și care a cerut mai multă claritate în ceea ce privește rolurile instituțiilor de învățământ superior și cele de formare continuă.

Atlantic London vine în ajutorul studenților care vor să se înscrie la universități din UK

Dată fiind creșterea din acest an a numărului de înscrieri la universitățile din UK, pentru cei interesați să studieze în Marea Britanie va fi important să găsească cursurile și universitățile cele mai potrivite pentru ei. De mai bine de zece ani, Atlantic London a făcut exact acest lucru.

Astăzi, am reușit să ajungem cea mai mare agenție de recrutare în învățământ din Londra, cu un portofoliu care include mii de clienți mulțumiți. Atlantic London le oferă celor care apelează la serviciile sale tot sprijinul de care au nevoie pentru a studia cu succes în UK și pentru a accesa fonduri guvernamentale, care să îi ajute pe perioada studiilor.

Serviciile oferite de Atlantic London sunt gratuite. Scopul nostru a fost și va fi mereu susținerea clienților noștri, pentru ca aceștia să își atingă toate obiectivele stabilite pe plan educațional.

Dacă vrei și tu să studiezi la universități sau colegii din Marea Britanie, contactează-ne acum! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

English