by AtlanticLondon

Pentru a combate efectele negative ale pandemiei, experții propun ca studenții să primească un an în plus de educație. Gratuit!

Asociația Colegiilor a publicat astăzi, 13 aprilie, rezultatele unui studiu făcut în Marea Britanie. Conform acestuia, educația primită de studenți de la colegii în timpul pandemiei a fost puternic afectată, calitatea sa scăzând foarte mult.

Cifrele prezentate de studiu le oferă britanicilor motive de îngrijorare. Se pare că 77% din tinerii cu vârste între 16 și 18 ani au fost afectați negativ, rezultatele lor scăzând cu mult sub pragul normal. În ceea ce privește tinerii de peste 18 ani, și aceștia au fost afectați într-o proportie aproape la fel de mare, 69%. Rezultatele arată că studenții din Marea Britanie sunt în acest moment cu între 1 și 4 luni în urmă cu pregătirea.

Cei mai afectați au fost studenții care urmau cursuri practice precum construcția, reparații mecanice sau activități din industria beauty. Aceștia au fost nevoiți să înlocuiască experiența pe care ar fi primit-o la cursurile practice cu ceea ce au reușit să acumuleze în timpul cursurilor online.

Trebuie însă spus că și alte cursuri, precum limba engleză sau matematica, au fost afectate. În cazul acestora, cei care au avut cel mai mult de suferit au fost studenții cu nevoi speciale sau cei care aveau dificultăți în a se descurca cu respectivele materii.

Un an în plus de educație – Gratuit!

Ca răspuns, multe colegii din Marea Britanie au ales să ofere cursuri în plus, pe perioada vacanței de Paște. Însă Asociația Colegiilor a venit și cu alte propuneri menite să rezolve această problemă. Acestea includ finanțare la nivelul studenților de 16-17 ani, ore în plus oferite de facultăți sau chiar garantarea a încă unui an de studiu pentru cei care au nevoie de așa ceva. În cazul acesta, anul în plus ar urma să fie plătit prin intermediul unui fond care să le permită colegiilor din Marea Britanie să lanseze programe de 6 sau 12 luni. De asemenea, o bursă ar fi necesară pentru a-i susține pe studenții care participă la aceste programe.

David Hughes, directorul general al Asociației Colegiilor din Marea Britanie a comentat:

”Ultimele informații primite de la colegii arată impactul negativ pe care pandemia l-a avut asupra educației primite de tineri și adulți. Deși colegiile au muncit din greu pentru a-i ține pe studenți motivați în ceea ce privește educația, mulți studenți, mai ales cei care au urmat cursuri vocaționale, au pierdut multe aptitudini importante pentru dezvoltarea lor.

Guvernul trebuie să acționeze rapid pentru a-i susține studenții aflați în acest moment la colegii, pe cei care vor începe în această toamnă, dar și pe cei care vor face trecerea spre piața de muncă, astfel încât progresul lor să nu fie afectat. Recomandările noastre oferă soluții pe termen lung pentru problema educației pierdute, deoarece impactul pe care Covidul îl are asupra educației va dura o bună perioadă de timp. Programele de studiu extinse și flexibile, împreună cu oportunități de muncă și o finanțare corectă sunt vitale pentru tinerii din Anglia, pentru a ne asigura că aceștia nu rămân în urmă.”


Sesiunea de înscrieri din luna aprilie este încă deschisă. Cei care sunt dornici să învețe lucruri noi sau să își dezvolte aptitudinile prin urmarea unor cursuri care le pot fi utile, pot contacta experții Atlantic London pentru a-și verifica eligibilitatea. Poți și tu să faci asta, cu un click aici: http://tiny.cc/adb8dz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

English