by AtlanticLondon

Pregateste-te pentru interviul cu institutia

Pentru majoritatea candidatilor, interviurile reprezinta cele mai intimidante momente. Fie ca vorbim despre interviul de angajare, sau in cazul nostru, despre interviul de admitere la colegiu/universitate, aceasta etapa este una extrem de importanta. Drept urmare, ea necesita o anumita pregatire pentru ca totul sa mearga in favoarea candidatului.

Daca esti intru totul pregatit si stii la ce sa te astepti, nu va trebui sa te ingrijoreze absolut nimic.

Pentru ca noi cunoastem toate trucurile – de la felul In care trebuie sa te imbraci, la limbajul corpului, si pana la modalitatile prin care iti poti pune in valoare avantajele – ne-am hotarat sa ti le impartasim si tie pentru a scapa de emotiile necunoscutului.

Iata cateva intrebari la care sa te astepti in momentul interviului:

  1. De ce ai decis sa iti urmezi studiile cu noi?

Aceasta este una dintre intrebarile cele mai populare prin care poti dovedi ca “ti-ai facut temele” acasa. O scurta cautare pe Google despre institutie (inainte de interviu), iti va oferi cel mai mare atu. Iar daca nu esti sigur pe ce sa te focusezi, poti numi reputatia lor, programele de studiu pe care ei le ofera, sau chiar facilitatile din cadrul institutiei.

  1. Ce asteptari ai de la acest curs?

Prin aceasta intrebare ei vor sa vada daca acest curs reprezinta pentru tine drumul spre cariera mult dorita sau daca este un domeniu pe care tu vrei sa il aprofundezi.

  1. Unde te vezi peste 5 ani?

Daca ai un plan cu adevarat, este minunat. Daca nu, nu e nici o problema. Multi candidati nu au. Poti vorbi despre faptul ca speri ca acest curs sa te duca unde vrei sa ajungi pe plan profesional.

  1. Care sunt slabiciunile tale si punctele tari?

Aceasta intrebare poate fi putin inselatoare uneori. Despre punctele tari poti vorbi oricat – esti de incredere, silitor, serios. Dar ce poti spune despre slabiciuni? Nimeni nu vrea sa isi arate defectele, dar in acelasi timp nimeni nu este perfect. Poti mentiona, spre exemplu, ca ai fost foarte entuziasmat referitor la un proiect, si pentru ca te-ai implicat prea mult ai trecut putin peste termenul limita? Sau ca ai devenit prea competitiv cand ai fost parte dintr-o echipa?

  1. Ai intrebari pentru mine?

Aceasta este una dintre marile intrebari si de obicei, ultima. Asta este sansa ta sa ti se raspunda la intrebarile pe care inca le ai.

Pregateste-ti aproximativ 2, 3 intrebari inainte. Pot fi referitoare la curs, la profesori, sau ceva ce ai auzit la open day.

Daca acum te-am lamurit cat de cat cu intrebarile, avem si cateva sfaturi care te vor ajuta sa faci o impresie buna.

  1. Prezinta-te la timp.

E foarte important sa iti acorzi 15 minute extra pentru a fi sigur ca nu intampini dificultati in timpul calatoriei si ca ajungi cu cel putin 5 minute inainte de inceperea interviului pentru a-ti arata punctualitatea.

  1. Ia cu tine o copie a aplicatiei si CV-ul.

Nu se asteapta nimeni sa tii minte tot ce ai scris in aplicatie, sau sa memorezi intrebarile pe care le ai. In acest caz, cel mai indicat este sa ai cu tine o copie a CV-ului, notitele pe care le-ai facut legate de curs, si personal statement-ul in caz ca vei avea nevoie sa te uiti peste el.

  1. Imbraca-te corespunzator.

Stabileste un echilibru intre formal si casual. Trebuie sa faci o prima impresie buna, dar nu trebuie sa arati foarte incomod in hainele pe care le-ai ales – daca nu esti obisnuit cu haine de birou.

  1. Lasa emotiile deoparte.

Este foarte natural sa ai emotii, dar important e sa fii tu, sa iti prezinti calitatile, si sa arati entuziasmul.

Speram ca aceste informatii ti-au fost de ajutor ca sa treci cu brio de interviurile pe care le vei avea in viitor.

Daca ai nevoie si de alte informatii, nu ezita sa ne contactezi. Suntem aici pentru a-ti oferi consultanta la orice problema/intrebare pe care o ai despre tot ce inseamna inscrierea la scoala.

Ne puteti contacta la numarul de telefon 020 7377 5971, pe WhatsApp, sau pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

English