În zilele noastre, o problemă foarte importantă și dezbătută este cea privind calitatea procesului și a sistemului de educație. Cu siguranță, sistemul britanic de învățământ este foarte diferit față de cel din România.
Te întrebi de ce ar trebui să studiezi în UK și care sunt beneficiile? Noi am încercat să trecem în revistă câteva dintre avantajele pe care sistemul britanic de învățământ le oferă, prin comparație cu cel din România.
- Prestigiul academic.
Da, cu siguranță ai auzit, măcar o dată, de faimoasele universități din Marea Britanie. Multe dintre acestea se află la vârf în topurile mondiale sau europene, în timp ce România nu are nici o universitate in top 500 mondial, sau top 100 european.
Sună bine, nu? O diplomă de licență din Marea Britanie îți va fi recunoscută internațional.
- Dotarea și gama variată de cursuri.
Net superioare in cadrul universităților britanice, unde se pune un accent deosebit pe dezvoltarea activității științifice. Aceste aspecte se observă, mai ales, în bugetele instituțiilor, care sunt de zeci de ori mai mari decat cele românești.
Si să nu uităm de oportunitățile oferite în cadrul acestor cursuri; de la interacțiuni cu companii reale, la internship-uri disponibile pe toata perioada studiilor, până la locuri de muncă asigurate după terminarea acestora.
- Cultura și istoria.
Luat în calcul de mulți tineri care aleg să studieze în UK, aspectul cultural este un argument decisiv pentru mulți dintre aceștia. Istoria unei civilizații imperiale este fascinantă și plină de legende, iar arhitectura și limba engleză sunt puncte cheie pentru cei care sunt atrași de școlile britanice de tradiție.
- Oportunitățile de angajare.
Conform Eurostat, rata șomajului în România pentru tinerii sub 25 de ani este cea mai mare din Europa, în timp ce Marea Britanie se află la polul opus al clasamentului, oferind multe oportunități de angajare după finalizarea studiilor, cât și suport sau fonduri pentru studenți.
- Sprijinul financiar din partea guvernului.
În România, fondurile guvernamentale sunt limitate și sunt acordate studenților în funcție de rezultatele lor. Bugetul fiind limitat, aceste fonduri sunt acordate doar celor care obțin note maxime de admitere.
Guvernul britanic însă, finanțează studiile superioare prin împrumuturi flexibile care sunt acordate cu scopul de a ajuta studentul, nu de a-l îndatora. Ca dovadă, la 30 de ani de la terminarea studiilor, sau la vârsta pensionării, creditul se șterge complet indiferent de stadiul returnării.
Totodata, există și posibilitatea obținerii de fonduri nerambursabile, în anumite condiții speciale.
Sună bine, nu? Dacă ești curios/curioasă să afli mai multe despre tot ceea ce are de oferit Marea Britanie în materie de educație, stai cu ochii pe noi sau contactează-ne!
Noi te ajutam să studiezi și să beneficiezi de toate fondurile disponibile pentru învățământ în UK.