Pe timpul pandemiei de coronavirus, multe universități din Marea Britanie și-au mutat cursurile online. Pentru unii, această mutare a însemnat un plus. Alții, însă, au pierdut. E vorba despre acei studenți ale căror cursuri includ și o parte practică.
Ce cer studenții din Marea Britanie
O parte din acești studenți au făcut plângeri oficiale. Este cazul unui student internațional, venit în Marea Britanie pentru a studia medicina, la o universitate al cărei nume nu a fost dezvăluit. Studentul în cauză plătea o taxă anuală de £38.000.
Cum cursurile practice au fost oprite pe timpul pandemiei, OIA(the Office of the Independent Adjudicator) a determinat că studentul a avut parte de ”dezamăgiri și neplăceri severe”, cauzate de un an final de studii care a oferit mai puțină valoare decât ar fi trebuit. Astfel, acesta a fost despăgubit cu suma de £5.000
Alt student, de data aceasta din domeniul sănătății, a fost despăgubit cu £1.500, după ce proiectul său de laborator, parte a cursului de master pe care acesta îl urma, a fost anulat. Conform OIA, această decizie i-a creat studentului un dezavantaj în încercarea sa de a-și găsi un loc de muncă în respectivul domeniu.
Un purtător de cuvânt din cadrul Ministerului Educației a spus că: ”Am declarat încă de la început că atât cantitatea cât și calitatea cursurilor trebuie să rămână la același nivel iar acestea să fie accesibile tuturor studenților.”
NUS (the National Union of Students) a cerut ajutoare și returnarea banilor pentru acei studenți care au avut de suferit de pe urma anulării cursurilor. A cerut de asemenea ca procesul de depunere și analizare a plângerilor să fie simplifcat.
Studenții din Marea Britanie au la dispoziție 12 luni pentru a depune o plângere. Însă, înainte de a face acest pas, e necesar ca ei să discute cu universitățile despre nemulțumirile lor.