by AtlanticLondon

Studenții vor purta în continuare măști de protecție împotriva coronavirusului

Guvernul britanic a anunțat marți, 6 aprilie, că măștile de protecție ar trebui să fie purtat în continuare în sălile de clasă și la cursuri. Măsura e una care are ca scop prevenirea răspândirii coronavirusului, după ce studenții se întorc din vacanța de Paște.

Acesta este pasul doi al planului început luna trecută, cu anunțul că studenții pot reveni la cursuri cu prezență fizică. Guvernul britanic se așteaptă ca pasul trei, care nu va fi aplicat înainte de 17 mai, să includă renunțarea la măștile de protecție. După acest pas, vor urma alte relaxări, inclusiv creșterea contactului social, însă numai după ce programul de vaccinare va ajunge la toți cei din grupurile cu prioritate.

Conform guvernului, orice schimbare va fi anunțată cu o săptămână înainte ca ea să aibă loc. Însă celelalte măsuri de siguranță, inclusiv testările, grupurile mai mici sau măsurile sporite de igienă, vor rămâne valabile.

Gavin Williamson, ministrul educației, a declarat:

“Întoarcerea la școli și universități după 8 martie a fost un succes incredibil și aș vrea să le mulțumesc angajaților, părinților și studenților pentru că au respectat regulile stabilite pentru prevenirea transmiterii virusului. Cele mai noi date arată că prezența la școală e mai mare acum ca oricând în timpul semestrului de toamnă.

Pe lângă măsurile precum spălarea pe mâini în mod regulat și ventilația îmbunătățită, am adăugat purtarea măștii în clase, la licee și universități, în paralel cu testările făcute de două ori pe săptămână.

Școlile și studenții s-au descurcat de minune și s-au adaptat foarte bine la regulile pentru prevenirea transmiterii coronavirusului, iar acum muncesc din greu pentru ca impactul acestei perioade asupra educației să fie minim. Evident, vrem cu toții să ne întoarcem la clasele în care nu se purtau măști și vom face acest lucru imediat ce datele colectate ne permit, având grijă în același timp de studenți, profesori și comunitate.”

Testările rapide vor continua să joace un rol important în menținerea școlilor și universităților deschise.

Studenții așteaptă cu nerăbdare revenirea la normal

Poate nicio altă categorie nu așteaptă revenirea la normal mai mult ca studenții. Tinerii nerăbdători să își construiască un viitor și să simtă ce are de oferit viața de student sunt cei mai puțin afectați de noul coronavirus. Pentru ei, trecerea peste această perioadă cu restricții și întoarcerea pe campusurile universitare sunt mai importante ca oricând.

Cum sesiunea de înscrieri din luna aprilie este încă deschisă, cei care sunt dornici să învețe lucruri noi sau să își dezvolte aptitudinile pot contacta experții Atlantic London pentru a-și verifica eligibilitatea. Poți și tu să faci asta, cu un click aici: http://tiny.cc/adb8dz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

English